Obertauern is het beste skigebied met gegarandeerd sneeuw in Oostenrijk

Wil je naar het beste skigebied met gegarandeerd sneeuw? Dan moet je in Obertauern in Oostenrijk zijn. Dat is namelijk de meest sneeuwzekere wintersportplaats van Oostenrijk. Met ruim 100 kilometers piste en veel ski-in, ski-out accommodaties is dit een van de top skigebieden in het SalzburgerLand!

Obertauern in het SalzburgerLand

Obertauern ligt in het SalzburgerLand in Oostenrijk. Dat is de deelstaat ten oosten van Tirol, met de stad Salzburg als kloppend hart. Vanuit Salzburg zijn een aantal van Oostenrijks beste en mooiste skigebieden binnen handbereik. Het is een schitterende outdoor-regio waar je vooral een complete ‘wintervakantie’ in de sneeuw kunt ervaren. Er is namelijk in de winter in het SalzburgerLand nog zoveel meer te beleven. Dit is de plek waar je ook op zoek kunt gaan naar wilde dieren, een romantische paardensleetocht kunt maken, of misschien wel een wedstrijdje rodelen wil doen met het hele gezin op de langste verlichte rodelbaan ter wereld!

Het SalzburgerLand is heel goed bereikbaar vanuit Nederland. Dat kan natuurlijk met de (elektrische) auto, of vlieg naar de stad Salzburg. De directe vliegverbinding met Transavia is top. Vanaf half december vlieg je vanaf Eindhoven, Rotterdam-The Hague en Amsterdam.

Obertauern ligt op een topplek in het SalzburgerLand: op 1.740 meter hoogte, en is daarmee de hoogstgelegen wintersportplaats in deze regio.

Scroll naar boven