Om te klimmen en boulderen moet je in Galtür in Tirol zijn

Van bovenaf is de wereld nóg mooier. Klimmers en boulderaars weten dat als geen ander. Het is een van de meest avontuurlijke manieren om de bergen te ontdekken. En het Oostenrijkse Galtür in Tirol is de allerbeste plek in de Alpen om te (leren) klimmen en boulderen. Klimfanaten vanuit heel Europa komen hier samen om te doen wat ze het liefste doen. Want er is geen leukere manier om dichter bij de natuur te komen, dan met je eigen handen omhoog te klimmen.

Ontdek het Silvapark in Galtür

Dé plek om te klimmen en boulderen in de Alpen is het unieke klimpark Silvapark in Galtür. Het ligt op 1.800 meter boven zeeniveau. Silvapark is het grootste openlucht boulderpark in Europa met ongeveer 445 verschillende routes in allerlei moeilijkheidsgraden. Galtür ligt in de Paznaun, op tien minuten rijden van het bekende dorp Ischgl (waar je fantastisch kunt hiken én fietsen!). Met uitzicht op drieduizenders om je heen is er geen mooiere plek te bedenken.

Boulderen is de toegankelijke variant op rotsklimmen. Je klimt een kort parcours en bent altijd dicht bij de grond. Overigens kun je bij slecht weer ook boulderen en werken aan je techniek in het Alpinarium Galtür of in de Jamtalhütte.

Wil je echt sportklimmen, dan is klimtuin Gamshorn in het Jamdal de perfecte uitdaging. Tussen juni en oktober vind je hier waanzinnige routes.

En je kunt in deze omgeving ook een via ferrata doen, via een uitgezet parcours langs de rotswand klimmen. Zoals de Little Ballun die je met het hele gezin kunt doen, of de Flimspitz voor meer uitdaging.

Lees hier alles over klimmen en boulderen in Galtür.

Scroll naar boven