Ontdek de 8 mooiste plekken in Zuid-Finland

Zo ver als je kunt kijken zie je niets dan natuur. Alleen wat knusse rode houten huisjes die het eindeloze landschap doorbreken. Om je heen is er niets dan rust en stilte. De zon zorgt voor een aangename warmte. Op je eigen privéstrand neem je een verfrissende duik. Het is precies hoe een vakantie in Zuid-Finland eruit kán zien. Het is een regelrechte droombestemming voor iedereen die houdt van toffe outdoor-activiteiten, zoals hiken, mountainbiken of kanoën, maar die ook weg van de massa wil. De mooiste plekken en de beste tips voor Zuid-Finland hebben wij voor je verzameld!

Wist je trouwens dat de Finnen het gelukkigste volk op aarde zijn? Dit is waarom!

Zuid-Finland: hoe kom je er?

Je kunt met je eigen auto naar Zuid-Finland rijden. Dat is over land wel een heel eind rijden: via Duitsland, Polen en de Baltische Staten is het ongeveer 2.300 kilometer rijden.

Er zijn meer opties om naar Zuid-Finland te reizen. Het is ongeveer vijf uur rijden naar Travemünde in Duitsland, waar je de boot over de Oostzee kunt nemen. Deze boot brengt je naar Helsinki in het zuiden van Finland en van daaruit kan je vakantie beginnen. De bootreis van Travemünde naar Helsinki duurt ongeveer 29 uur. Het voordeel van de boot nemen is dat jij onderweg lekker kunt ontspannen.

Het kan overigens nog veel sneller door te vliegen en een fly & drive naar Zuid-Finland te boeken bij Voigt Travel. Met een directe vlucht vanaf Rotterdam The Hague vlieg je naar Savonlinna, waar je meteen in het hart van de Finse meren bent.

Het land van duizend meren

Finland is een groot land, zo’n 8,5 keer groter dan Nederland. Er wonen slechts vijf miljoen mensen dus je begrijpt dat dit een vakantiebestemming is waar je vooral rust, ruimte en natuur zult vinden. Misschien ken je de bijnaam van Finland wel: het land van duizend meren. In werkelijkheid zijn het er nog veel meer: ruim 188.000.

Wist je dat er in Finland een ‘allemansrecht’ geldt? Dat houdt in dat je in het hele land vrije toegang hebt tot de natuur. Je mag dus in feite overal wildkamperen. Je mag er zelf eten plukken zoveel je wil, zolang je de natuur maar niet beschadigt. Je moet te allen tijde respect voor de natuur tonen en voor de privacy van de bewoners. Dit allemansrecht geldt niet in de beschermde natuurgebieden zoals nationale parken. In nationale parken mag je alleen op de daarvoor aangewezen kampeerplekken overnachten.

Wil jij in de zomer op vakantie naar Zuid-Finland? Dan zijn dit de acht mooiste plekken die je niet mag missen!

Van bovenaf zie je het pas echt goed: Finland is het land van duizend meren

Scroll naar boven