Categorieën
RSS feeds

Ontdek de magie van Malta in de winter: 5 toffe tips

Zon, een bijzonder boeiende cultuur en mogelijkheden in overvloed voor een flinke portie ontspanning. Malta is daarnaast het decor van veel bekende films en series en dat is niet voor niets. Dit eiland heeft het allemaal. Ruige, rotsachtige baaien met azuurblauw water en hoge kliffen waarlangs je de mooiste wandelroutes kunt volgen. Maar ook prachtige steden voor een middagje slenteren, zoals Mdina en Valletta. Door de omvang (het eiland is qua grootte ongeveer vergelijkbaar met Texel), de korte afstand en het zachte Mediterrane klimaat is Malta ideaal voor een mini-break of als alternatieve stedentrip in de winter. Wij vertellen je wat je kunt doen op Malta in de winter!

Valetta: zonzekere stedentrip op 3 uur vliegen

De dwergstaat Malta ligt in het hart van de Middellandse Zee, zo’n 100 kilometer onder het Italiaanse Sicilië. Door deze ligging heeft het eiland invloeden van de Romeinen en Arabieren, maar door de geschiedenis vind je er ook veel Engelse invloeden terug. Zo wordt er op het eiland links gereden (handig om te weten wanneer je een auto huurt).

Malta wordt dan ook wel de culturele schatkamer of smeltkroes van de Middellandse Zee genoemd en dat proef je ook terug in de Maltese keuken. Delicatessen die je hier absoluut moet proeven, zijn pastizzi (gevulde bladerdeeghapjes) zoals qassatat. En proef ook imqaret, een zoete lekkernij gevuld met dadelpasta.

Het kleine eiland is de perfecte zonzekere bestemming binnen Europa. De temperatuur blijft hier in de wintermaanden schommelen rond de 16 graden, waardoor hoofdstad Valletta ideaal is voor een stedentrip in de winter. Op slechts drie uur vliegen sta je al op Malta International Airport. Vind je links rijden spannend, dan kun je je via Bolt redelijk betaalbaar met taxi’s over het eiland verplaatsen, of maak gebruik van het openbaar vervoer.

▸ Het weer op Malta in de winter: gemiddeld is het er tussen de 16°C en 19°C, de ideale temperatuur dus voor een mini-break. Het zeewater is zelfs nog iets warmer!

Mooie zandstranden op Gozo

BRON