Ontdek de verrassende regio Hardenberg

Regio Hardenberg in het Vechtdal is dé verrassing van Overijssel. Natuur, cultuur, knusse restaurants, mooie winkels: de streek heeft alles om je weekendje weg als een vakantie te laten voelen. 

Flow samen met Visit Hardenberg

In het prachtige groene gebied rondom de rivieren Vecht en Reest in Overijssel ligt regio Hardenberg. Een fantastische streek met pittoreske, middeleeuwse dorpen als Rheeze, en bruisende grotere plaatsen als Hardenberg en Dedemsvaart. Kortom, dé perfecte plek voor een (mini)vakantie voor wie van natuur, cultuur, winkelen en lekker eten en drinken houdt.

Week van de Smaak – 13 t/m 22 oktober

Zin in een culinair avontuur? Kom dan naar de Week van de Smaak, van 13 t/m 22 oktober. Lokale chef-koks bereiden heerlijke wildgerechten, je kunt deelnemen aan food-workshops, lekker eten en de beste lokale producten kopen op de streekmarkt. En ga jij ook mee de natuur in om wild te spotten? Mis ook de bier-culinaire avond en de lezing door de boswachter over wilde dieren en planten niet!

Wandelen, fietsen, varen

Voor een compleet ‘even-weg’-gevoel: wandel of fiets door een van de omliggende natuurgebieden of langs de rivieren. Er zijn vele routes: van een kindervariant tot een etappe van het Pieterpad. Een mooie, afwisselende route is die in Rheezermaten: langs bijzondere natuur, vrolijke weidevogels, historische gebouwen en goede restaurants.

Liever het water op? Ontdek de rivieren met een (gehuurde) sloep, kano of boot. Ook leuk en vol actie: de Hardenbergse Wildwaterbaan.

Slapen

Wegdromen in een bed and breakfast, sterren kijken vanuit een eco-lodge of genieten van uitzicht op weilanden… de fijnste slaapplekken in regio Hardenberg op een rij:

* Bij natuurcamping De Klashorst kun je kamperen in een tent of huur je een eco-lodge.

* Camping Si-Es-An verhuurt prachtige cabins en lodges.

* Op zoek naar een bijzonder plekje? Op boerderijcamping De Boergondiër kun je logeren in een XL wijnvat; een rond tiny house met prachtig uitzicht.

* Slaap je liever in een b&b dan is er volop keus. B&B De Rheezer Kamer is een serene plek in een monumentale boerderij. 

* Zoek je een bijzondere locatie voor een grotere groep? Boek dan bij Watertoren Lutten. hier vind je 10 slaapkamers in een 42 meter hoge voormalige watertoren.

* In de B&B van boerenbedrijf Erve ‘t Hacht word je wakker met uitzicht op de weilanden. Op de boerderij vind je ook een atelier waar je zelf creatief aan de slag kunt of meedoen met een schilderworkshop.

Winnen

Culinaire liefhebbers kunnen deze herfst een bezoekje aan regio Hardenberg winnen. Je maakt kans op een overnachting in de Skyte Lodge op Natuurkampeerterrein de Klashorst, een relaxmoment in een biertub en een diner bij restaurant De Rheezerbelten. Hoe doe je mee? Maak een recept met tenminste één streekproduct uit regio Hardenberg. Het recept en een foto stuur je in via de website en eind september wordt de winnaar bekendgemaakt. Kijk voor meer info op de site.

 

Scroll naar boven