Ontdek deze 5 unieke havenplaatsen aan de Ierse Zee

De Ierse Zee is het water tussen Ierland en Groot-Brittannië. Een interessant zeegebied dat is verbonden met de Atlantische Oceaan. De westkust van Wales, en ook Liverpool (Engeland) en Dublin (Ierland) grenzen allemaal aan de Ierse Zee. Net als een aantal bijzondere havenplaatsen.

Ports, Past and Present

Vijf van die havenplaatsen zijn op een unieke manier met elkaar verbonden. Al eeuwenlang wordt er over het water gereisd tussen Dublin, Rosslare, Holyhead, Fishguard en Pembroke Dock.

Het zijn plaatsen met een rijk cultureel erfgoed die je allemaal over de Ierse Zee kunt bereiken. De geschiedenis gaat ver terug, duizenden jaren zelfs, waarbij de motivatie om heen en weer te reizen soms religieus, soms vriendschappelijk en soms zelfs oorlogsgedreven was. Hoewel wij vaak wellicht denken dat Groot-Brittannië en Ierland vergelijkbaar zijn, hebben de landen wel degelijk een sterke eigen identiteit. In de havenplaatsen rondom de Ierse Zee zie je echter herkenbare invloeden over en weer.

Het Ports, Past and Present-project wil je laten zien hoe mooi, bijzonder en veelzijdig deze havenplaatsen zijn. Bekijk dit filmpje maar eens, de schoonheid spat er vanaf.

Scroll naar boven