Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

De Ardennen in Wallonië is een walhalla voor wandelaars. En dan vooral in het zuidoosten, in de Belgische provincie Luxemburg. Wie er wat vaker komt, wordt langzaam verliefd op deze streek in Wallonië. En zonder andere plaatsen tekort te willen doen, is de prachtige stad Bouillon één van mijn persoonlijke favorieten.

In dit zuidelijke deel, waar de rivier Semois als een slang door het landschap kronkelt, is zoveel te zien en te ontdekken waardoor je er blijft terugkomen. Het is ook het gebied van spectaculaire wandelingen en prachtige vergezichten en van meanders die menig Instagram account hebben weten te vinden.

Een van onze nieuwste ontdekkingen in het zuiden van België is La passerelle du Moulin de l’Épine. Een schitterende hangbrug over het water, niet ver van de stad Bouillon. Een must-see!

La passerelle du Moulin de l’Épine

Deze prachtige hangbrug heeft een lengte van 55 meter en bevindt zich op een plek waar meerdere wandelroutes samenkomen. La passerelle du Moulin de l’Épine werd gebouwd om wandelingen vanuit Botassart en Corbion met elkaar te verbinden. De brug werd pas in 2020 opengesteld na jaren van een hoop juridisch gesteggel.

Aan de beide oevers van de rivier Semois bevindt zich een houten uitkijktoren. La passerelle du Moulin de l’Épine bestaat uit 22 gegalvaniseerde stalen elementen met houten planken die door twee sterke kabels omhoog worden gehouden. De brug wiebelt en schommelt er bij veel wandelaars flink op los, maar is verder zo veilig als het maar zijn kan. Hij is geen enkel opzicht te vergelijken met die andere beroemde oversteek van de rivier – Le Pont de Claies – een jaarlijks opnieuw gebouwde loopbrug over de rivier Semois.

La passerelle du Moulin de l’Épine is nog vrij nieuw: geopend in 2020

Scroll naar boven