Ontdek Gaya Island: een van de mooiste eilanden van Maleisië

Ontsnap naar een plek waar de beeldschone natuur van Maleisië samenkomt met een unieke locatie. Gaya Island komt zeker in aanmerking voor de titel van mooiste eiland van Maleisië. Het tropische eiland Gaya ligt voor de kust van Kota Kinabalu en is enkel per boot te bereiken. Het eiland doet ons denken aan Expeditie Robinson, maar dan de luxe versie.

Alles wat je wilt weten over Gaya Island lees je hier.

Onderdeel van het Tunku Abdul Rahman Marine Park (TARP)

Voor de kust van Kota Kinabalu vind je het nationale park: Tunku Abdul Rahman Marine Park (TARP). Het park werd in 1974 uitgeroepen tot nationaal park en is vernoemd naar de eerste premier van Maleisië, Tunku Abdul Rahman. Het marine park bestaat uit vijf eilanden; Gaya, Manukan, Sapi, Sulug en Mamutik.

De vijf eilanden die deel uitmaken van het Marine park liggen allemaal op een kort boottochtje van elkaar. Wij bezochten het eiland Gaya, het grootste eiland van de vijf. Manukan, Sapi en Gaya zijn het meest ontwikkeld. Sulug en Mamutik hebben bijna geen voorzieningen. De namen van de eilanden staan symbool voor hun geschiedenis en vroege ontdekkers. Zo betekent Gaya bijvoorbeeld ‘groot’.

Hoe kom je op Gaya Island?

De eilanden liggen slechts op een boottocht van 15 tot 20 minuten afstand van Kota Kinabalu. Elk uur vertrekken er diverse boten vanaf Jesselton Point Ferry Terminal naar de eilanden. De eerste boot naar de eilanden vertrekt om 7.30 uur, de laatste om 16.30 uur.

▸ Tip: Omdat de eilanden dichtbij het vasteland liggen, is het een populaire bestemming onder dagjesmensen uit de stad en omgeving. Het loont dus om je trip naar het eiland op een doordeweekse dag te plannen.

Je neemt de boot vanaf het vasteland in de stad Kota Kinabalu naar dit paradijselijke eiland

Scroll naar boven