Ontdek het charmante stadje Béziers in Zuid-Frankrijk

Béziers is een van de oudste steden van Frankrijk. Maar het is zo klein dat je deze plek waarschijnlijk niet kent. Béziers ligt tussen Montpellier en Narbonne in, in Zuid-Frankrijk. Bekende badplaatsen zoals Vias Plage, Valras Plage en Cap d’Agde liggen om de hoek. En dat maakt Béziers een leuke plek voor een (mid)dagje weg als je in de zomermaanden op vakantie in Zuid-Frankrijk bent.

Het is een prachtig stadje waar van alles te zien is, maar waar je vooral lekker rond moet lopen. Geen lijstje met highlights op zak, gewoon de smalle straatjes in, en je laten verrassen door mooie pleinen en uitzichtpunten. Béziers in de zomer is tof!

Doen in Béziers

Wil je toch weten waar je moet zijn, wat de leuke plekjes zijn? Dan heb ik wel een paar tips voor je.

Kathedraal Saint-Nazaire is een van de mooiste gebouwen van het stadje. Het is een groot en indrukwekkend gebouw met veel details. Het grootste deel stamt uit de 13e eeuw. Als een soort kasteel staat het boven op een heuvel. Loop er zeker een rondje omheen.
Aan de achterkant van de kathedraal vind je een klein plein: Place de la Révolution met een fontein en een gezellig terras. Het is een aanrader om hier tijd te nemen voor een koud glas Perrier.
Op het Place du Forum vind je volop terrassen waar je tussen de middag kunt lunchen. Op z’n Frans, met een glas wijn erbij natuurlijk.
Steek vanaf Place du Forum de smalle straatjes Rue Viennet en Rue Boudard in. Wandel rustig, kijk omhoog, want zoveel Franse charme heb je zelden gezien.
Op het Place des Bon Amis zit ook een tof restaurantje met misschien wel het leukste terras van Béziers: Le Cerf Volant. Hier zit je tussen de hoge groene planten, waar ’s avonds de lampionnen worden aangestoken.

Pik een terrasje op het Place de la Révolution

Scroll naar boven