Ontdek het magnifieke zuiden van Oman: Mirbat en Salalah

Wil je gaan reizen in het zuiden van Oman? Doen! En ja, ook als vrouw alleen. Oman staat namelijk bekend als het meest vrouwvriendelijke land van het Midden-Oosten. Ik ben zelden in een land geweest waarvan ik zo onder de indruk was. Zowel de natuur als de mensen en het klimaat. En dit is waarom jouw eerst volgende reis naar de zuidkust van Oman wordt.

In mijn eentje ging ik een gedeelte zuidkust van Oman ontdekken: omgeving Mirbat en Salalah, niet ver van de grens van Jemen in de regio Dofar. Dit gebied wordt omringd door de immense bergen van Jebel Qamar in het westen, Jebel Al-Qara in het noorden en in het oosten Jebel Samhan. Salalah is de grootste stad in de regio. Vanuit Amsterdam vlieg je via Doha (zes uur vliegen) met een overstap van ongeveer anderhalf uur naar Salalah. Die tijd moet je goed benutten, want het vliegveld in Doha is enorm. Maar de medewerkers staan klaar om je te helpen. Daarna vlieg je in een kleine twee uur naar Salalah.

Mirbat, in het zuiden van Oman

Mijn reis begon in aan de zuidkust in het dorp Mirbat, op een uur rijden van Salalah. Mirbat staat al vanaf de 9de eeuw bekend om de prachtige Arabische volbloedpaarden. Hier verbleef ik in prachtige, recent geopende, luxe Alila Hinu Bay waar ik een privévilla had met eigen zwembadje en uitzicht op de zee. En, heel leuk, ’s middags kwamen de kamelen met hun herder die in grote getale rond het resort liepen. Alila is een geweldige uitvalbasis als je naar beroemde, prachtige wadi Darbat wil. Een wadi is een oase in de woestijn gevuld met helder water, ligt tussen rotsen en vaak omringd door bomen en planten. De wadi’s in de regio Dofar worden gevuld vanuit de grond, maar dan moet het wel geregend hebben.

Wil je de spectaculaire Wadi Darbat ontdekken, dan is Mirbat een goede uitvalsbasis

Scroll naar boven