Ontdek Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern in de zomer

Wandelen over groene alpenweides, tussen steenbokken en bergmarmotten, omgeven door een imponerend berglandschap. In het dal van Rauris, gelegen in het Nationalpark Hohe Tauern in het SalzburgerLand, ontdek je pure natuur van een zeldzame schoonheid, en dat in het hart in Europa. Niet veel verder sta je oog in oog met de hoogste berg van Oostenrijk.

Ligt jouw hart bij de natuur, dan zou dit zomaar eens jouw nieuwe, favoriete vakantiebestemming kunnen worden. Ontdek Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern in de zomer!

Zomer in het SalzburgerLand

In het SalzburgerLand zijn alle ingrediënten voor een heerlijke zomervakantie in overvloed aanwezig. Je maakt er de mooiste fiets- en wandeltochten, vindt er volop toffe attracties voor de kids en geniet van het lekkerste van de Alpen in sfeervolle berghutten. Maar nog veel belangrijker: hier ben je de hele dag buiten, omgeven door prachtige natuur. En of je die natuur nu actief of juist op een ontspannen manier wil ontdekken, dat maakt niet uit, genieten gaat hier vanzelf. Het berglandschap in het SalzburgerLand geeft je het ultieme vakantiegevoel.

Mocht je thuis last hebben van een gejaagd gevoel, dan ben je er in Rauris en Nationalpark Hohe Tauern in één klap vanaf. Dat doe je al door gewoon te kijken naar de bergen, alpenweides en watervallen. Klinkt als een droomplek, toch?

Je bent er zo: met de auto, trein of vliegtuig. Rijden is ongeveer 1.000 kilometer en ook de treinverbindingen zijn goed. Het snelst is vliegen: dat kan met Transavia op donderdag en zondag, rechtstreeks van Amsterdam naar Salzburg.

Rauris: dé plek voor families

Rauris is een op-en-top familiebestemming. Een gemoedelijk dorp, niet al te groot, op een mooie plek. Het ligt in het Raurisertal, een van de dertien dalen in het Nationalpark Hohe Tauern, dat in het hart van het SalzburgerLand ligt.

De natuur in het dal van Rauris is exact zoals het overal zou moeten zijn: onaangetast en zuiver.

Het dal is compleet ingericht op attracties voor gezinnen en kinderen. Zo is het dal van Rauris bijvoorbeeld al heel lang het centrum van de gouddelving in Oostenrijk. Heel leuk is het om met de kids zelf op zoek te gaan naar een goudschat.

Tijdens het wandelen of fietsen zul je ongetwijfeld behoefte hebben aan verkoeling en dat is hier altijd binnen handbereik. Er zijn maar liefst 300 bronnen met koel water te vinden, van kabbelende beekjes tot denderende watervallen die je allemaal nieuwe energie zullen geven.

▸ Tip: ontdek zeker ook het dal van Seidlwinkl, met een beeldschoon almenlandschap. Je vindt er ook een speciaal pad waar je van alles te weten komt over water, zoals ook over het bronwater van Rauris.

Rauris is de perfecte zomerbestemming voor families

Scroll naar boven