Categorieën
RSS feeds

Ontdek schiereiland Çesme in het westen van Turkije: 4 tips

Bij een vakantie naar Turkije denk je waarschijnlijk meteen aan zon, zee, strand en grote resorts. Niet gek, want het land staat bekend als ideale bestemming voor een strandvakantie. Wij reisden af naar een wat minder bekend deel: het westelijke schiereiland Çesme, links van Izmir. En belandden in een paradijselijk mooie omgeving aan de Egeïsche Zee. Vanaf Izmir is het zo’n 80 kilometer rijden naar de punt van het schiereiland, dus je bent er zo nadat je bent geland.

Tips voor een vakantie op het schiereiland Çesme

In dit deel van Turkije vind je hippe surfdorpen, mooie sfeervolle stadjes zoals Çesme en Alaçati, geweldige restaurants en een uitermate vriendelijke bevolking. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Bovendien is dit een perfecte bestemming om bijvoorbeeld te leren kitesurfen of windsurfen. Of je huurt een auto en maakt een roadtrip, want er is genoeg te zien en doen in dit mooie deel van Turkije! Extra fijn: op het schiereiland waait altijd een verkoelende wind. Wij geven je 4 tips voor een onvergetelijke vakantie op het schiereiland Çesme.

☆ Tip: huur bij aankomst op Izmir een auto zodat je meteen zelf naar je (eerste) bestemming kunt rijden. De wegen zijn hier goed en met een auto kun je alle mooie stadjes en stranden zelf verkennen.

Helderblauw water, surfers en stranden: dit is het schiereiland Çesme!

BRON