Op reis met de camper: dit is wat je wel en niet meeneemt

Reizen met de camper is de laatste jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Reizen met een camper is een avontuurlijke en vrijheid biedende manier om de wereld te verkennen. Je voelt je vrij als je volledig zelfvoorzienend bent, je loopt minder kans een virus op te lopen wanneer je niet in grote mensenmassa’s hoeft te zijn en je bepaalt zelf je eigen reisschema. Een hoop voordelen dus!

Of je nu op weg bent naar een afgelegen kampeerplek in de natuur, langs de kustlijn reist of door pittoreske dorpjes slentert, het is essentieel om goed voorbereid te zijn. Net als bij kamperen met een tent of caravan, moet je alles zelf doen. De afwas, het eten, er is verder niemand in de buurt die dat voor je zal regelen. Bovendien moet je goed weten waar je wel en niet met een camper mag staan.

Denk aan het laadgewicht

Een camper heeft van zichzelf al een behoorlijk gewicht. Alles wat je er verder in propt, drijft dat gewicht verder op. Je bereikt daardoor niet alleen sneller het maximum laadgewicht, je bent ook veel meer brandstof kwijt, omdat de motor harder moet werken om het voertuig te verplaatsen. Kortom, je sleept alleen het hoognodige met je mee en je bedenkt slimme oplossingen om het totale gewicht te beperken.

Inpaklijst camper

Flessen water? Zeker handig, maar overdrijf het niet. Je kunt ze immers ook onderweg in een plaatselijke supermarkt kopen. En wat de inventaris betreft: natuurlijk heb je servies en bestek nodig, maar overweeg om daar een lichtgewicht reisuitvoering van te kopen. Dat scheelt alvast weer wat kilo’s.

De complete inpaklijst voor als je met de camper op vakantie gaat hebben wij voor je samengesteld.

Geniet van het avontuur van een camperreis

Scroll naar boven