Op rolletjes met deze skeelerroutes in Nederland

Voor als je je dagelijkse wandeling zat bent en wat meer vaart in het leven wilt. Wist je dat er skeelerroutes bestaan? Dit zijn de fijnste. 

Kinderkopjes en kleine stenen zijn de vijand van fervente skeelers. Glijden over asfalt gaat nou eenmaal soepeler, en dan is het helemaal een pluspunt als er op die fijne weg ook nog van alles te zien is. Probeer deze skeelerroutes eens.

Skeelerroutes in Nederland

12 kilometer skeeleren in Amersfoort

Deze route start bij de Koppelpoort in het centrum en brengt je langs verschillende plekken in de natuur. Liever de route langer maken? Ook dat kan. En het voordeel van gedeeltelijk skeeleren door de stad? De koffietentjes voor een kleine pauze.

Naar de route. 

20 of 25 kilometer in Utrecht

De natuur in met deze route langs onder andere de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen. Je skeelert ook door weilanden en langs rivier de Vecht. Er zijn genoeg fijne plekken om even een pauze te nemen.

Naar de route. 

40 kilometer in Gelderland

Een flinke route tussen Arnhem en Nijmegen in. Je bent vooral in de natuur en af en toe aan de rand van een stad of dorp. Let wel, deze route is gemaakt in 2009. Het kan dus zijn dat het wegdek hier en daar veranderd is.

Naar de route. 

Uitdaging: De ronde van Zeeland

Mocht je zin hebben in een challenge, dan is deze route misschien wat voor jou. Hij bedraagt namelijk zo’n 200 kilometer en als je hem skeelert, heb je zowat heel Zeeland gezien. Leuk om tijdens de zomerperiode met een overnachting of twee te doen.

Naar de route. 

Nog meer routes? Op de website Wikiloc vind je per provincie meerdere routes die je kunt skeeleren.

Meer lezen

Nog 6x buitenactiviteiten voor als je het wandelen even zat bent. 
Toch aan de wandel? Dit is de mooiste route van het jaar 2024 in de Benelux. 
Tatjana probeert Rocycle. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Mika Matin/Unsplash.com
Gepubliceerd op 14 april 2024

Scroll naar boven