Op vakantie naar Kroatië: dit moet je weten

Met sprookjesachtige watervallen, oude steden uit de middeleeuwen en zonovergoten eilanden is Kroatië een van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Er is zoveel te zien dat je het beste een roadtrip kunt maken, dan heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

Je hebt geen visum, wereldstekker of vaccinaties nodig voor Kroatië. Maar wat moet je nog meer weten voor vertrek? Ik heb het voor je onder elkaar gezet.

1. Waar kun je het beste naartoe gaan?

Kroatië is een uitgestrekt vakantieland. Hoe aantrekkelijk het Kroatische binnenland ook is, de mooiste plekken vind je aan de kust. En daar kun je dus het beste naartoe gaan.

Aan de Adriatische Zee liggen prachtige steden zoals Rovinj, Pula, Sibenik, Zadar, Split en Dubvrovnik. Samen met de watervallen van Plitvice en Krka zijn het de mooiste plekken van Kroatië. Bezienswaardigheden zoals de stadsmuren van Dubrovnik, het Paleis van Diocletianus in Split in Split en het Amfitheater van Pula mag je zeker ook niet missen.

Istrië in het noorden is goed bereikbaar met de auto (ongeveer 1.400 km). De rest van het land is beter te bereiken met het vliegtuig.

KLM vliegt vanaf Amsterdam naar Zagreb, Split, Zadar en Dubrovnik.
Transavia vliegt vanaf Rotterdam-The Hague naar Dubrovnik, Pula, Rijeka, Zadar en Split.

En dan zijn er nog de Kroatische eilanden, er zijn er meer dan duizend. Rab, Hvar, Brac, Vis en Krk zijn de mooiste eilanden.

Er zijn zoveel mooie eilanden te vinden in de Adriatische Zee: Hvar is een van de mooiste

Scroll naar boven