Categorieën
RSS feeds

Opgebiecht: ‘Ik had een affaire met een getrouwde collega’

Lotte (33): “Vincent is een collega van me. Misschien niet handig, maar ik ben op zijn geflirt ingegaan terwijl ik wist dat hij getrouwd was. We hebben ruim een halfjaar iets gehad, totdat zijn vrouw het ontdekte en hij me dumpte…

Affaire

Vincent is een leuke man om te zien, zelfverzekerd en supermakkelijk in de omgang; iedereen loopt met hem weg in het ziekenhuis waar we werken. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst met een doktersroman; hij is geen arts en ik ben geen assistent. Vincent werkt in het laboratorium en ik werk op radiologie. Op zich hebben we weinig met elkaar te maken maar toen ik er nog maar kort werkte, viel hij me al op.

Ik informeerde wat bij collega’s en zo kwam ik erachter dat hij getrouwd is en een zoon heeft. Daar was weinig van te merken; Vincent was zichtbaar geïnteresseerd in mij en kwam vaak even buurten. Leuk, vond ik. We hebben dezelfde humor en lachten veel. Mijn collega’s hadden wel door dat hij aan het flirten was. Iemand waarschuwde me zelfs: ‘Trap er niet in.’ Dat deed ik wel. Toen hij vroeg: ‘Zullen we eens wat drinken na het werk?’ heb ik ja gezegd. Buiten het werk was hij nog veel leuker en best eerlijk ook.

Hij vertelde in de kroeg al snel dat hij getrouwd is. Hij liet me zelfs foto’s zien van zijn zoon. ‘Een knap kind. Lijkt op zijn vader,’ zei ik. Toen ik vroeg wat hij dan eigenlijk van mij moest, haalde hij zijn schouders op en zei dat hij vanaf seconde één al voor me was gevallen. Ik smolt en met die opmerking had hij me al gewonnen. Die avond zoenden we. We spraken daarna vaker af, altijd bij mij thuis. Veel praten over van alles, wijn en seks, dat waren onze momenten.

‘Hij vertelde dat hij begon te twijfelen aan zijn huwelijk; ik had alles overhoopgegooid’

Vincent ging altijd naar huis, soms heel laat. Ik begreep niet dat zijn vrouw niets doorhad, maar hij zei dat hij alles onder controle had. We hadden het super samen, ik werd tot over mijn oren verliefd. Ongeveer één keer per week zagen we elkaar, soms overdag in het weekend, dan was hij zogenaamd voetballen. Op een avond merkte ik dat er iets met hem was, dus ik vroeg ernaar. Hij vertelde dat hij begon te twijfelen aan zijn huwelijk. Zo gek als hij op mij was, dat had hij nog nooit

meegemaakt. Ik had zijn hele leven overhoopgegooid. Ik schrok, ik had hem aanvankelijk toch als een avontuurtje gezien. Dat heb ik hem gezegd, maar meteen daarna gaf ik toe dat ik het inmiddels ook anders zag: hij was alles voor me! Toch zei ik hem dat zijn huwelijk belangrijker was dan ik, maar dat wuifde hij weg. Sinds die avond werd het een stuk serieuzer tussen ons. We bleven elkaar zien en fantaseerden over dingen die we ooit samen zouden doen; op vakantie naar een zonnig eiland, met blote voeten wandelen in de branding.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Ik hoor dat de buurman seks heeft met zijn therapeute’

Tot die ene avond waarop Vincent overstuur langskwam. Zijn vrouw had het ontdekt doordat ze in zijn telefoon had gekeken; ze vermoedde het kennelijk al. Vincent had tranen in zijn ogen toen hij me vertelde dat het over moest zijn tussen ons. Wat?! Die zag ik écht niet aankomen! Ik was met stomheid geslagen, kon niks uitbrengen. Hij pakte mijn hoofd tussen zijn handen, kuste me en vertrok. Dat was het. Ik was kapot, verlang nog steeds naar uitleg, maar verwacht niet dat ik die ooit krijg. Hij heeft mijn nummer geblokkeerd en negeert mijn mails. Op het werk heb ik hem één keer kort kunnen spreken. Ik zei dat ik hem niet begreep, toen antwoordde hij: ‘Het spijt me meer dan je denkt, maar ik kan geen contact meer met je hebben.’ Hij liep weg en ik voelde de tranen branden.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

The post Opgebiecht: ‘Ik had een affaire met een getrouwde collega’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON