Categorieën
RSS feeds

Opgebiecht: ‘Mijn nieuwe liefde wil geen kinderen meer, maar ik wel…’

Lisa (32): “Ik ken Viktor een jaar. Het was liefde op het eerste gezicht en dat bleek gelukkig wederzijds. Voor het eerst in mijn leven denk ik: wij horen bij elkaar. Maar toen ik hoorde dat hij al twee kinderen heeft en hij dat genoeg vindt, begon ik daar toch aan te twijfelen.

Liefde van mijn leven

“Viktor is ouder dan ik, 36, en hij heeft er serieuzere relaties opzitten. Zo heb ik nog nooit samengewoond. Natuurlijk heb ik vriendjes gehad, maar er waren maar twee relaties die ik serieus noem: de ene duurde twee jaar, de andere anderhalf. Bij Viktor voelt het alsof het langer gaat duren. Ik vind hem aantrekkelijk, lief en slim. Hij heeft een goede baan, is redelijk serieus en toch avontuurlijk en nooit saai.

We ontmoetten elkaar in een strandtent, waar ik met een vriendin was en hij met een groep vrienden. Toen onze blikken elkaar kruisten, was er zo’n wow-moment. Die avond hebben we veel gepraat en telefoonnummers uitgewisseld. Twee dagen later volgde een date. Toen vertelde hij dat hij nog niet zo lang gescheiden was. Hij heeft een dochter van twee, Yara, en goed contact met zijn ex over het ouderschap. Yara is ook geregeld bij hem

Na die date was het raak, we bleven elkaar zien en dat was top. Ik was in de wolken. Toen we echt al iets hadden, vertelde hij me dat hij ook een zoon heeft, van acht jaar. Daar schrok ik van, misschien ook wel omdat hij zei dat hij bijna geen contact met hem heeft. Ik kan me daar niks bij voorstellen. Hij heeft veel moeite met die ex en daarom blijft het contact met zijn kind beperkt tot verjaardagskaarten en heel soms een telefoontje. Zo zonde.”

Hij wil geen kinderen meer

“Ik vind het best heftig dat hij al twee kinderen heeft. Het lijkt mij heel mooi om moeder te worden. Nu nog niet, daarvoor kennen we elkaar te kort. Wel zie ik Viktor als de perfecte vader voor mijn kinderen. En dat is het probleem: Viktor wil geen kinderen meer.

Hij vindt dat hij er een zootje van heeft gemaakt. Zo zit de scheiding hem vreselijk dwars. Hij wilde niet bij zijn laatste ex weg, maar zij had een ander met wie ze verder wilde. Hij zegt dat hij gelukkig is met mij en dat dat hier los van staat. Dat geloof ik. Maar hij had het zich anders voorgesteld: trouwen was voor altijd en hij had met haar en Yara oud willen worden. Met misschien nog wel een kind.

Bas, zijn zoon, komt uit een korte, maar heftige relatie. De zwangerschap was niet gepland, Viktor wilde destijds het liefst een abortus, maar zijn ex niet. Hun relatie heeft na de geboorte van Bas nog maar een halfjaar geduurd. Viktors gedrag verdient geen schoonheidsprijs, hij heeft zijn vriendin en baby verlaten omdat hij nog niet klaar was voor het gezinsleven. Wel betaalt hij maandelijks een bijdrage.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Vanwege een weddenschap had ik seks met een collega’

Moeder worden

“Diep in mijn hart kan ik me wel voorstellen dat hij niet staat te springen om nog een kind. Hij weet hoe het is als het misloopt en ik snap dat hij daar bang voor is. Toch brengt het mij aan het twijfelen: zal hij er over een paar jaar anders over denken? Ik heb hem die vraag gesteld en zijn antwoord was nee. Geen twijfelachtige nee, maar een keiharde.

Aan de ene kant denk ik: dat kun je nu nog niet weten, maar… hij klonk wel erg overtuigd. Ik wil hem niet kwijt, maar de droom om moeder te worden laat ik niet varen. Dit maakt me verdrietig, terwijl ik juist zo blij ben met Viktor.”  

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images

The post Opgebiecht: ‘Mijn nieuwe liefde wil geen kinderen meer, maar ik wel…’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON