Opgebiecht: ‘Nooit eerder voelde ik kriebels voor een vrouw’

Jill (33): “Niet lang geleden raakte ik aan de praat met een vrouw uit mijn straat. Gewoon gezellig op de stoep. Het klikte zo goed, dat we diezelfde middag nog samen aan de wijn zaten. Het is alsof ik er een beste vriendin bij heb! Maar waar ik onzeker van word, is dat ze een soort vlinders bij me veroorzaakt. Spannende kriebels, die ik nooit eerder voor een vrouw voelde…”

Leuke ontmoeting

“Joyce heet ze, ze is tien jaar ouder dan ik en we wonen al minstens acht jaar in dezelfde straat. Ik kende haar wel van gezicht en we groetten elkaar, maar ik had nog nooit een gesprek met haar gevoerd. Op die bewuste middag raakten we aan de praat door de pakketbezorger. Zij stond met hem te praten toen ik langsliep en hij zei dat hij mij zo ook nog wat zou brengen. Net zo makkelijk om het meteen mee te nemen, dus ik stopte en zo ging het gesprek verder moet ons drietjes. Totdat hij zei: ‘Dames, ik moet verder’ en wij nog niet klaar waren met ons spontane praatje.

Het was helemaal niet ongemakkelijk, ook niet toen zij na een halfuur bedacht dat wij elkaar eigenlijk helemaal niet kenden, zich voorstelde en mijn naam vroeg. ‘Jill, ik denk dat we hier over een uur nog kunnen staan, maar achter staan de stoelen buiten en iets te drinken erbij is minstens zo gezellig, als je tijd hebt,’ zei ze. Helemaal niet opdringerig, maar spontaan. Waarom niet? Ik werk al langer dan een jaar vanuit huis en heb de tijd voor mezelf, dus ik ging mee.”

Het was zo’n leuke ontmoeting, we voelden elkaar goed aan en we hebben in de achtertuin gegierd van het lachen. Wat een leuk mens! Ze vertelde over haar werk in de psychische zorg, over haar jeugd en over haar vriend, met wie ze niet samenwoont. Ik vertelde haar dat ik geen kinderen heb en wel wat relaties achter de rug, maar nu al twee jaar alleen ben. Het gesprek ging de diepte in en al kende ik Joyce niet, het voelde veilig bij haar. Het was zo gezellig, dat ik na een paar uur schrok van de tijd. Ik bedankte haar op anderhalve meter afstand met een zoen door de lucht. Vrolijk liep ik naar huis, dit was zo’n actie waar je tonnen energie van krijgt.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Seks staat me tegen: ik moest overgeven toen ik een stukje zag van een pornofilm’

Vrouw naar mijn hart

“Een paar dagen later stonden we naast elkaar bij de glascontainer. ‘Vrouw naar mijn hart!’ hoorde ik terwijl ik mijn lege wijnflessen stukgooide. Ik keek op en zag het lachende gezicht van Joyce. Het viel me op hoe knap ze was. ‘Ik ga mijn voorraad bijvullen, als je zin hebt vanavond?’ vroeg ik. ‘Jaaa, leuk!’ riep ze en we liepen samen de supermarkt in.

Binnen zei ze uiteindelijk dat ze alleen verder moest, omdat ze anders de helft zou vergeten om mee te nemen. Ik schaterde het uit van het lachen! Zij ging daarin mee, als twee tieners met de slappe lach stikten we bijna in onze mondkapjes. Het was duidelijk: Joyce en ik klikten. Die avond was ook weer supergezellig – alsof we al jarenlang elkaars beste vriendin waren.”

Verliefd op een vrouw?

“De dag erna merkte ik iets aan mezelf: ik liep te zingen in huis en was héél goed gehumeurd. Ik ben geen chagrijn, maar zo vrolijk was ik dit hele jaar nog niet geweest. Toen ik me afvroeg waar deze vrolijkheid vandaan kwam, wist ik het: Joyce. Dat verwarde me; het leek of ik een gevoel had dat tegen verliefdheid aan zat.

Dat is raar, ik heb de beste vriendinnen ter wereld van wie ik veel hou, maar ik heb nog nooit iets gevoeld voor een vrouw. Had ik dat nu wel? Ik dacht terug aan de avond ervoor, waarop we flink wat wijntjes hadden gedronken. Verbeeldde ik het me, of was het waar dat zij me vaak zo lang aankeek dat het bijna ongemakkelijk werd? Deze vrouw doet iets met me, ik heb nog nooit zo naar een vrouw gekeken.

Ik kan niet inschatten of zij iets voor mij voelt, ik denk eerder dat ze van nature zo spontaan is dat ze iedereen om haar vinger windt. Nu ben ik vooral verbaasd, zou het waar zijn wat ze zeggen: dat iedereen een beetje bi is? Ik laat het maar even gaan, ze heeft tenslotte een relatie en ik heb geen idee hoe ik moet dealen met deze gevoelens.”

Dit artikel stond in Flair 23-2021. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images

The post Opgebiecht: ‘Nooit eerder voelde ik kriebels voor een vrouw’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven