Categorieën
RSS feeds

Opgelet! Vandaag een gedeeltelijke zonsverduistering

Gun het jezelf vandaag om iets langer uit het raam te kijken dan normaal, want er staat iets bijzonders te gebeuren. Een  gedeeltelijke zonsverduistering, waarbij de maan voor de zon schuift en voor bijna een kwart de zon bedekt. Het zal er uitzien alsof er een hap uit de zon genomen is en de kans is ‘behoorlijk groot’ dat het weer zodanig meewerkt dat dit ook echt te zien is, deelt Weeronline vanochtend.  

De gedeeltelijke verduistering is boven Nederland te zien tussen 11.08 uur en 13.03 uur. Op het hoogtepunt zal de maan voor 22 procent de zon bedekken, waardoor deze dus deels verduistert.  Dat is om 12.05. Volgens Weeronline is dat het beste moment om dit fenomeen te bekijken.

Lees ook
Schoon, duurzaam én betaalbaar. Dit schoonmaakmiddel wil je hebben.

Unieke kans

Een zonsverduistering komt niet vaak voor. Museum Sonnenborgh in Utrecht stelt hun telescopen beschikbaar voor het grote publiek en biedt de bezoekers een unieke kans. Het museum zal meer vertellen over het bijzonder verschijnsel.

Voorzichtig kijken

Het is belangrijk om wel je ogen te beschermen als je naar de zonsverduistering wilt kijken. Het bekijken van de zon zonder een eclipsebril kan namelijk voor onherstelbare schade aan de ogen zorgen.

Mocht je de zonsverduistering vandaag niet kunnen bekijken, dan is er in 2025 en 2026 weer een kans.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, ANP | Beeld: Getty Images

The post Opgelet! Vandaag een gedeeltelijke zonsverduistering appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON