Pak de popcorn er maar bij: Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid

Meezingen met Elsa als de kids wéér Frozen kijken, of zelf in een nostalgische bui een klassieke Disneyfilm kijken. Stop er vooral niet mee, want het is bewezen dat deze sprookjesfilms goed zijn voor je mentale gezondheid. Hoe zit dat?

De Amerikaanse professor Kelly Tenzek onderzocht de connectie tussen Disneyfilms en mentale gezondheid. En wat blijkt? Het kijken van deze films is hartstikke goed voor je.

Problemen verwerken

Als je niet lekker in je vel zit, is het belangrijk om met iemand te praten over hoe je je voelt. Soms doe je dat bij vrienden, en als je gemoedstoestand je echt in de weg zit, ga je langs bij de psycholoog. Heel verstandig natuurlijk, maar het is fijn om te weten dat je thuis ook nog iets kan doen.

Disneyfilms kunnen je helpen jouw mentale gezondheid op te krikken, omdat de films vaak lastige onderwerpen aankaarten. Doordat je allerlei problemen op televisie ziet, is het makkelijker om over je eigen struggles te praten. Films van Disney maken deze onderwerpen dus bespreekbaar.

Verdrietige beelden

In de 57 Disney-films die Tenzek bestudeerde, zag zij 71 personages sterven. Denk maar aan de moeder van Bambi, die werd neergeschoten door een jager in het bos, of de ingewikkelde relatie die Rapunzel met haar moeder heeft, of Carl die in de film Up de liefde van zijn leven verliest en daar met moeite mee omgaat. Een traantje laten tijdens deze moeilijke scènes is heel normaal, en misschien ook juist wat je nodig hebt als je niet lekker in je vel zit.

Lees ook
Disneytoppers om te bingen: dit zijn de 10 beste Disney+-series van het moment

Happy end

Ondanks al deze moeilijke onderwerpen blijven Disneyfilms tóch feel-good films: het komt namelijk altijd goed aan het einde van de film. Hoe diep de personages ook in de put zitten, hoe lastig de dilemma’s ook zijn, ze komen er altijd weer bovenop. En dat is een mooie boodschap die de films aan ons meegeven. Ook wij kunnen een oplossing vinden voor de problemen waarmee we kampen in het dagelijks leven.

Dus, tijdens de volgende regenachtige dag een Disneyfilm marathon? Vermakelijk, inspirerend én goed voor je.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Girlscene | Beeld: Getty Images

The post Pak de popcorn er maar bij: Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven