Parels voor een prikkie: deze 5 items kun je beter bij de kringloop halen

Wist je dat je sommige meubels en accessoires beter tweedehands kunt kopen dan nieuw? En nee, dat komt echt niet alleen maar door het prijsverschil. Soms zijn spullen van de kringloop namelijk gewoon van betere kwaliteit dan wanneer je hetzelfde bij een winkel zou kopen. Lees snel verder om erachter te komen welke kringloopaankopen dat zijn.

Servies van de kringloop

In reguliere winkels betaal je je vaak scheel aan een dure serviesset of mooie wijnglazen, terwijl je in de meeste kringloopwinkels echte parels voor een prikkie kunt vinden. Vaak is dit ook nog eens écht kristal of zilverwerk.

Plantenpotten en vazen

Als je een vaas of plantenpot nieuw koopt, dan is dat vaak best een investering. Zeker als je er eentje van bijvoorbeeld keramiek, kristalglas of ander hoogwaardig aardewerk wilt. Maar waarom zou je investeren in een dure nieuwe aankoop, als er bij de kringloop vaak een overvloed aan plantenpotten en vazen te vinden is? Meestal zijn deze vazen en potten van hoge kwaliteit en gaan ze al jaren mee. En dat terwijl je er maar een paar euro voor betaalt.

Spiegels

Ben je op zoek naar zo’n mooie klassieke spiegel met een oude sierlijst? Ga naar de kringloopwinkel! Als je online zoekt naar een nieuw exemplaar of hem in een winkel koopt ben je soms wel honderden euro’s kwijt, terwijl je bij een kringloopwinkel waarschijnlijk tussen de € 50 en € 100 neerlegt. Tip: heeft de spiegel uit de kringloop wel een mooie lijst, maar niet de juiste kleur? Verf hem! Met dit potje gouden verf maak je er een klassieke spiegel van.

Dressoirs

Qua meubels horen dressoirs absoluut in het rijtje met echt goede kringloopaankopen. Waar je in de meeste meubelzaken diep in de buidel moet tasten voor een mooi dressoir – die dan soms ook niet eens van écht goede kwaliteit is – vind je bij de kringloopwinkel om de hoek vaak prachtige antieke exemplaren voor een paar tientjes. Is het dressoir van hout? Hier moet je volgens vtwonen-stylist Fietje op letten.

Kunst

Wat dacht je van kunst? Kijk, voor de echt bekende werken van dure kunstenaars hoef je (meestal) niet in een kringloopwinkel te zoeken. Maar ben je op zoek naar iets bijzonders, iets persoonlijks, iets wat niemand anders heeft en wil je daarnaast ook niet al te veel geld kwijt zijn? Ga dan naar de kringloop. Je zult versteld staan van wat je allemaal aantreft.

Dit artikel verscheen eerder op vtwonen.nl

Meer lezen

Dit gebeurt er achter de schermen bij een kringloopwinkel.
7 bijzondere tweedehandswinkels in Nederland.
Zo krijg je oog voor het mooie van het alledaagse.

Tekst Redactie vtwonen  Illustratie Mélanie Voituriez
Gepubliceerd op 22 oktober

Scroll naar boven