Categorieën
RSS feeds

Picknick de luxe: 5x pop-up restaurants in het groen

Hartje zomer tussen fluitende vogels en bij ondergaande zon buiten eten. Bij deze restaurants eet je (tijdelijk) op verrassende locaties in het groen.

Bij deze pop-up restaurants kun je de zomerdagen buiten spenderen, aan het water, tussen het groen of op een andere bijzondere plek. Van Overijssel tot Noord-Holland: een aantal fijne adresjes op een rijtje.

5x pop-up restaurants voor de zomer (2022)

SterkWater
Pop-up restaurant SterkWater reist langs de forten en kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zomers eten in de natuur tussen bijzondere bouwwerken.
Fruits de Mer
Bij pop-up Fruits de Mer kun je ­tafelen in een ‘Franse’ wijngaard in Noord-Holland. Op het menu staan, inderdaad, fruits de mer.
De Tuinkamer
Zomerrestaurant De Tuinkamer in Overijssel ligt verborgen in de in 1970 ontworpen Priona Tuinen. Chef Alwin Leemhuis kookt met bloemen, planten en kruiden uit de tuinen.
De Maaltuin
Kasteel Muiderslot, de botanische Trompenburg Tuinen en vliegbasis ­Soesterberg zijn deze zomer het decor van reizend restaurant De Maaltuin.
Vuurtoreneiland
Vanaf de kade in Amsterdam-Oost kun je per boot naar Vuurtoreneiland, waar een houten kas staat met een fijn zomerrestaurant.

Meer lezen

Zo vier je duurzaam een feestje in de tuin of het park.
Geniet van een uitzicht op het Sneekermeer bij Foodbar Picknickers.
Aan de wandel in Nederland: de vijf mooiste Pieterpad etappes.
Lekker buiten eten: vijf mooie plekken om te picknicken.

Samenstelling Nina van Hilst  Fotografie Pars Sahin/Unsplash.com

BRON