Categorieën
RSS feeds

Praktische checklist voor een vakantie naar Bonaire: 10 handige tips

Ik ga op vakantie en neem mee… Op Bonaire is het altijd warm, dus thermo ondergoed hoeft niet in de koffer. Maar wat zijn dan wel de belangrijke items die absoluut niet op je paklijst mogen ontbreken? En welke to-do’s moet je afstrepen voordat je in het vliegtuig stapt? We maakten er een handig lijstje van, zodat je gerust aan je vakantie kan beginnen. Dit is een praktische checklist voor een vakantie naar Bonaire met tien handige tips.

1. De QR-code van de Visitor Entry Tax en de Nature Tag van Stichting Nationale Parken (Stinapa)

Als toerist is het verplicht om de Visitor Entry Tax te betalen. Dit kan je op het vliegveld bij aankomst doen, maar dan sta je wellicht lang in de rij. Na een lange vlucht heb je daar niet zo zin in, dus het is aan te raden om dit al online te doen. Dit kan vanaf een week voor de aankomstdatum en je krijgt dan een QR code. Deze scan je vervolgens bij de douane op het vliegveld.

Daarnaast is de Nature Tag by Stinapa ook een absolute must voor alle toeristen. Deze Nature Tag is namelijk verplicht zodra je de zee of de natuurparken in gaat. Stichting Nationale Parken (Stinapa) Bonaire is de overkoepelende beheerder van het Nationale Park Washington Slagbaai, het Marine Park en tal van beschermde natuurgebieden. Dankzij de opbrengsten van de Nature Tag, kan Stinapa zorgen voor het natuurbehoud en -beheer op het eiland. Alle toeristen dragen op deze manier bij aan een duurzaam en verantwoord toerisme.

Niet verplicht, maar wel gewenst is het ondertekenen van de Bonaire Bond. Dit zijn 5 gedragsregels rondom natuurbescherming op het eiland. Goed om door te lezen, zodat je tijdens jouw bezoek geen schade aan de natuur brengt. Door het rekenen van de bond, draag je bij aan de adoptie van nieuw koraal.

Het Nationaal Marine Park Bonaire behoort tot de gebieden waar Stinapa zich over ontfermt

BRON