Categorieën
RSS feeds

Privium en Airport lounges: hoe werkt het?

Je vliegreis ultiem relaxed starten, hoe doe je dat? Zeker met alle drukte op Schiphol wordt dat namelijk steeds lastiger. Wij vertellen je hoe je kunt genieten van allerlei fijne voordelen die je reis vergemakkelijken. Van snelle toegang met Privium tot supersnel inchecken en toegang tot airport lounges.

Wat is Privium?

Privium is een lidmaatschap dat je allerlei voordelen biedt als je vanaf Schiphol reist. Handig, zeker als je regelmatig vliegt. Sinds de extreme drukte op de luchthaven is Privium ontzettend populair geworden. Op dit moment is er zelfs een stop op aanvragen (je kunt wel op een soort wachtlijst worden geplaatst). Dat gaat in de toekomst vast weer veranderen.

Voordelen van Privium:

Je kunt via speciale rijen door de security en paspoortcontrole. Meestal hoef je nooit langer dan 5 tot 10 minuten te wachten.
De paspoortcontrole gebeurt met een speciale passage en irirsscan, je hoeft je paspoort dus niet meer te laten zien. Ook niet bij terugkomst vanuit Non-Schengengebied (waarover later meer).
Je krijgt toegang tot de Privium-lounges op Schiphol. Dat maakt wachten op je vertrekkende vlucht veel fijner.
Je mag dicht bij de ingang van Schiphol parkeren.
Bij sommige maatschappijen kun je inchecken bij de Business Class- of Priority-rij. Dat scheelt veel wachttijd.
Ook bij vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport kun je relaxen in een lounge met je Priviumpas.

De lounges van Privium zijn goed, je kunt hier vers eten en drinken krijgen en er zijn werk- en loungeplekken. In de Privium lounge in het Non-Schengengebied zijn ook douches. Ik vind vooral de Non-Schengen lounge van Privium heel prettig (de ClubLounge West). De faciliteiten zijn supermodern en het heeft zelfs speciale geluidsdichte hokjes waarin je ongestoord kunt werken of bellen.

In 2022 kost een jaarlidmaatschap voor Privium Plus € 260 per jaar. Ook als je geen lid bent kun je wel tegen betaling gebruikmaken van de lounge. Helaas kun je zonder pas niet sneller door de security en paspoortcontrole. Met Privium Basic kun je voor € 155 per jaar snel door de grenspassage.

Relaxed wachten in de Privium Express Lounge. Lees hier onze tips over reizen met alleen handbagage (en deze handige koffer van Princess Traveller).

BRON