Review: op reis met de Thule Aspect camerarugzak

Met de Nikon D750 en drie bijbehorende lenzen (27-70, 24 en 50 mm) heb ik vaak een zware cameraset bij me als ik op reis ga. Tot voor kort zaten die gewoon los in een willekeurige rugtas zonder enige vorm van bescherming, met als gevolg dat de lenskap loskomt of de autofocus ineens op manueel staat. Het is eigenlijk een wonder dat de boel nog steeds heel is. Niet ideaal voor mijn materiaal, dus werd het de hoogste tijd voor een échte camerarugzak.

Wel een die aan wat eisen moet voldoen, want het liefst gebruik ik één rugtas voor in het vliegtuig, in de stad, tijdens het hiken én tijdens het skiën. Waar je dus ook nog eens veilig je kostbare fotoapparatuur in kunt opbergen. En laat ik die nu gevonden hebben.

Thule Aspect camerarugzak

Thule ken je ongetwijfeld wel. Dit Zweedse bedrijf is gespecialiseerd in outdoor- en kampeermateriaal. Of misschien ken je ze van de skiboxen of kinderwagens? Thule staat voor kwaliteit: mooie producten met een stijlvol en tijdloos design die eenvoudig in gebruik zijn.

Wat betreft tassen hebben ze onder andere wandelrugzakken in alle soorten en maken. En zo is er dus ook de Thule Aspect camerarugzak die speciaal is gemaakt voor spiegelreflexcamera’s.

Het belangrijkste is voor mij dat een rugzak fijn draagt. Daarom wil ik altijd een borstband én een heupband aan de tas hebben. Zeker met zo’n zware camera op m’n rug, en vaak ook nog een hoop andere dingen zoals een fles water, portemonnee, zonnebril en vul zelf verder maar in, wil je geen last van je rug of van snijdende schouderbanden krijgen. Hoewel de Thule Aspect er misschien wat groot uitziet, is de tas (leeg) super licht. En toch ook zeer stevig.

Je spiegelreflexcamera zit veilig opgeborgen in deze rugtas

Scroll naar boven