Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant

Als er één regio is die ik goed ken, dan is het West-Brabant. Ik ben er geboren, getogen en woon al jaren in mijn lievelingsstad Breda.

Om jou te laten zien hoe ontzettend leuk en mooi West-Brabant is, heb ik de ultieme roadtrip uitgestippeld die je meeneemt langs bijzondere plekken in deze regio. Gezellige dorpen, de mooiste wegen om te rijden, mijn lievelingsplekken in de natuur en nog meer leuke stops om onderweg te maken. Let’s go!

De leukste route langs de mooiste plekken West-Brabant

Brabant is een grote provincie, net iets kleiner qua oppervlakte dan de provincie Gelderland en daarmee de nummer twee van Nederland. In West-Brabant liggen grotere plaatsen zoals Bergen op Zoom, Breda en Roosendaal. Al zijn de veel minder bekende dorpen zeker zo leuk.

De route die ik heb uitgestippeld neemt je mee door het meest westelijk deel van de provincie Brabant.

Het is een route van ongeveer 130 kilometer. De globale route vind je hier in Google Maps en kun je natuurlijk zelf ook aanpassen of uitbreiden. Google Maps geeft soms ook snelwegen aan, maar binnendoor rijden is veel leuker.

Via mooie natuur op de Rucphense en de Kalmthoutse Heide ontdek je leuke dorpen zoals Willemstad en Oudenbosch. Er zijn veel leuke tussenstops langs de route te maken. Perfect om in een (lang) weekend te rijden, leuke tips om te eten, drinken en overnachten heb ik namelijk ook toegevoegd!

De route van de leukste roadtrip langs de mooiste plekken in West-Brabant

Scroll naar boven