Categorieën
RSS feeds

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om ‘m erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op aarde, met de ongerepte en bloedhete outback in het binnenland, het gigantische Great Barrier Reef in de Koraalzee en huppelende kangoeroes op de stranden aan de oostkust. Een roadtrip van Sydney naar Cairns is een de perfecte route om te rijden, al is het alleen al om te kunnen snorkelen bij het mooiste en grootste koraalrif ter wereld. Maar er is nog zoveel meer dat je hier kunt doen: surfen, hiken in het regenwoud en met een fourwheeldrive crossen over verlaten stranden. Ik heb de perfecte route voor je samengesteld en dit zijn de negen hoogtepunten die je onderweg gaat zien!

Perfecte route roadtrip Australië

Hoewel het grootste deel van het land kurkdroog is, is de oostkust van Australië groen en weelderig. De weg van Sydney naar Cairns is een gebaand pad, vele reizigers – met name backpackers – gingen je al voor en vele zullen je nog volgen. Dat komt doordat deze kust het beste van Australië te bieden heeft: moderne steden en tropische regenwouden maar ook kleine, hippe dorpjes en paradijselijke stranden. Als je hier bent geweest, blijf je ervan dromen: je wilt terug. Alles is groot, uitgestrekt en lang. Afstanden moet je tijdens een roadtrip in Australië niet onderschatten. Wat op de kaart een piepklein stukje lijkt, is in werkelijkheid een gigantische afstand. Al is autorijden hier ook waanzinnig leuk: je kunt uren rijden zonder iemand tegen te komen. Alleen wellicht kangoeroes die de weg oversteken.

De mooiste route om te rijden aan de oostkust van Australië is die van Sydney naar Cairns. Ik heb ‘m zelf gereden en het is een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Wanneer je in één rechte weg zou rijden, dan is dit een route van 2.500 kilometer. Maar dat is niet de ideale route, want die loopt langs de kust. Je bent zeker 3.000 kilometer onderweg, maar hebt dan wel het allermooiste deel van Australië gezien: de oostkust!

Het is een lange vliegreis om er te komen. Wij maakten een overstap in Qatar en vlogen daarna in 14 uur naar Sydney. Vanaf de eerste seconde is het de lange reis helemaal waard!

De perfecte route van een roadtrip langs de oostkust van Australië

BRON