Categorieën
Nieuws

Roadtrip naar Barcelona met een elektrische auto: leuk én ontspannend

Inmiddels hebben we met een elektrische auto redelijk wat populaire routes gereden. Dé uitschieter is de reis met een EV naar het meest zuidwestelijke puntje van Europa in Portugal, een elektrische roadtrip van ruim 2.500 km. Maar ook de routes naar Zuid-Frankrijk en recentelijk nog naar Ischgl leverden veel inzichten op over het rijden met een elektrische auto. Om eerlijk te zijn: beperkingen zijn er nauwelijks, veel heeft te maken met je mindset, want met een elektrische auto ontkom je er niet aan om vaker te moeten stoppen. Verder is het gewoon slim omgaan met de mogelijkheden.

Daarom pakken wij ook steeds vaker een EV om lange ritten te maken. Het ritme van wat vaker te stoppen levert inmiddels het beeld op dat elektrisch rijden heel ontspannend kan zijn, waardoor je minder vermoeid raakt. Stops hebben duidelijk impact op je fitheid en concentratie.

Al bijna 20 jaar bezoeken we het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Dit jaar doen we dat we wederom, alleen reizen we nu met de populaire Kia EV6, inmiddels een vaste reisgenoot op een aantal van onze lange roadtrips.

Barcelona, het Mobile World Congress en een Kia EV6

De route tot aan de Spaanse grens over Luxemburg en Lyon hebben we afgelopen zomer al gereden en uitvoerig besproken. Deze keer rijden we een heel andere route en een alternatief waarvoor steeds vaker wordt gekozen: de route over Parijs, Orleans, Limoges en Toulouse richting Narbonne. Het zijn een handjevol extra kilometers, aanzienlijk minder tolwegen, prachtige snelwegen om te rijden en het is er ook nog eens aanzienlijk rustiger.

Bijzonder is dat je op deze route zowel op de heenweg als op de terugweg gebruik kunt maken van de dezelfde laadstations die zich op slimme wijze aan één kant van de autoroute bevinden. Daarover later meer.

Een van de grootste beurzen in de Wereld, het MWC over communicatie, smartphones en de Metaverse

BRON