Categorieën
RSS feeds

Roels leven is een hel: ‘Ik dacht al dat deze vrouw gevaarlijk was. Maar ja, ik was betoverd’

Toen Roel de twaalf jaar jongere Cindy ontmoette, was hij verkocht. Ze was mooi en sprankelde. Inmiddels weet hij dat ze ook een heel andere kant heeft. “Onze ruzies zijn heftiger geworden. Soms wordt ze handtastelijk; ik heb al heel wat blauwe plekken gehad.”

“Eigenlijk is het maar een paar maanden onbekommerd leuk geweest met Cindy. Toen begonnen de problemen al. De ruzies en de steken onder water. Maar ik was verliefd, ze had me compleet betoverd. In elke relatie is wel iets, dus ik negeerde de voor-tekenen. Nu denk ik vaak: had ik me toen maar uit de voeten gemaakt. Dat had me veel leed bespaard. En niet alleen míj.”

Fantastisch gevoel

“Ik leerde Cindy kennen op een feestje bij vrienden. Ze viel me op door haar blonde krullen die op en neer dansten. Ze lachte om mijn grappen en leek mijn gezelschap op prijs te stellen. Hoewel ze duidelijk veel jonger was dan ik, waagde ik het erop om aan het eind van de avond haar telefoonnummer te vragen.

Toen ik haar na een paar dagen uitnodigde om uit eten te gaan, zei ze meteen ja. Die avond verdronk ik in haar ogen. Dat deze vrouw op míj viel, gaf me een fantastisch gevoel. Ze was zo sprankelend en mooi. Wat was ik trots als ik met haar over straat liep; alle mannen keken haar na.”

Gevaarlijk

“Ik was niet jaloers, dat zit niet in me, maar ik vond het wel vervelend hoe ze over haar ex-vriend sprak. Volgens haar was hij fantastisch geweest, bij hem stak ik wat schraal af, zo liet ze me soms merken. Als ik te moe was voor seks, zei ze bijvoorbeeld dat haar ex wél altijd energie had gehad. Het maakte me onzeker. Dat zei ik ook, in de hoop dat ze ermee zou stoppen. Maar mijn eerlijkheid leek haar juist te voeden.

Ze maakte vaker gemene opmerkingen. Als we woorden hadden, schuwde ze niet om kwetsende dingen te zeggen en wat ik haar in vertrouwen had verteld te gebruiken. Ik heb heel wat meegemaakt op relatiegebied, maar dit gedrag was nieuw voor me.

Ze kon ook agressief worden in ruzies. Niet tegen mij – toen nog niet – maar ze gooide met dingen en smeet met deuren. In die tijd dacht ik al vaak: deze vrouw is gevaarlijk. Maar ja, ik was betoverd. En als ze weer bijtrok, was ze de liefste. Een godin in bed. Van wie ik ook vond dat zij het beste verdiende, dus als ik eens moe was, zette ik me daar overheen. Ik wilde haar gelukkig maken.”

Echt verbonden

“Na een jaar kreeg ik in de gaten dat me dat niet zou lukken. Er was altijd wel iets wat haar dwarszat. Als het al niet mijn schuld was, was er in de buitenwereld wel iets waardoor ze ontstemd was. Dan liep ik op mijn tenen, omdat ik wist dat ze haar ongenoegen al bij één fout op mij zou afreageren. Ik wist nooit wie ik thuis zou aantreffen: de vrolijke, lieve meid die ze nog altijd kon zijn, of de kille, ontevreden vrouw bij wie ik me voortdurend tekort voelde schieten.”

Onverwachts zwanger

“En toen werd ze zwanger. Of het echt een ongelukje was, zal ik nooit weten. Feit is dat Cindy en ik ouders werden en dat ik na de eerste schrik oprecht blij was. Hopelijk zou dit haar gelukkig maken, zou het ons echt binden. Maar sinds de komst van onze dochter, nu vijf jaar geleden, is onze relatie alleen maar bergafwaarts gegaan. Al tijdens de zwangerschap werd Cindy nog onberekenbaarder. Ik weet het aan de hormonen en probeerde het haar naar de zin te maken. Steeds met de hoop: als ons kind er straks is, wordt het vast beter.

Maar het is nooit beter gegaan. Onze ruzies zijn heviger geworden. Wat ik ook probeer, ik kan ze niet voorkomen. Ze gooit geen dingen meer op de grond, maar naar mijn hoofd. Soms wordt ze handtastelijk. Ik ben groter dan zij, en sterker, en meestal kan ik haar op tijd stoppen. Maar ik heb al heel wat blauwe plekken gehad. In het begin had ze nog spijt, maar de laatste jaren merk ik daar niets meer van. Na zo’n aanval trekt ze zich terug – om vervolgens weer normaal te doen, alsof er niets gebeurd is.”

Een dochtertje

“Ik pik het omdat we samen een dochter hebben, die kan ik niet in de steek laten. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om haar bij Cindy achter te laten, zelfs al zou het maar voor de helft van de tijd zijn. Dan heb ik geen zicht meer op hoe Cindy haar behandelt. Hoewel ik geen aanwijzingen heb dat ze onze dochter slaat, heeft ze ook bij haar haar buien. Ze kan ontzettend uit haar slof schieten, hysterisch doen en ons kind onzinnige verwijten maken.

Lees ook
Moeder van de overleden Lotte van der Zee (20): ‘We hadden direct door dat ze een hartstilstand had’

Hoe ouder mijn dochter wordt, hoe meer ik zie dat zij eronder lijdt. Nu ben ik er tenminste nog om haar op te vangen, om tegenwicht te bieden tegen haar moeder. Ik weet dat ze zich aan mij optrekt. Dan kan ik haar toch niet aan haar lot over­laten? Het liefst zou ik haar meenemen, samen weggaan, maar geen rechter zal haar helemaal aan mij toewijzen. Dat zou een gevecht worden dat ik ongetwijfeld ga verliezen. Dus ik probeer er het beste van te maken, al is mijn contact met Cindy slecht.”

Schim

“Ik ben nog maar een schim van de man die ik eerst was. Vrienden en familie vinden me zo veranderd. Tja, ik sta continu onder spanning, weet nooit wat er nu weer zal gebeuren thuis. We hebben ook nooit meer seks; door alle denigrerende opmerkingen lukt het me niet meer. Ook dat is voor haar reden tot spot. Naar de buitenwereld toe is Cindy altijd even stralend en bruisend. Net zoals toen ik haar leerde kennen. Vrienden zeggen weleens: ik wou dat ik zo’n leuke vrouw had als jij. Dan denk ik: je zou eens moeten weten dat ze ook een heel andere kant heeft.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Lydia van der Weide | Beeld: Getty Images

The post Roels leven is een hel: ‘Ik dacht al dat deze vrouw gevaarlijk was. Maar ja, ik was betoverd’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON