Categorieën
RSS feeds

Schokkende videobeelden Amsterdams studentencorps: halfnaakte vrouwen stoten tegen mannenhoofden

Er zijn dinsdagavond nieuwe videobeelden opgedoken van het lustrumfeest van het Amsterdamse studentencorps A.S.C./A.V.S.V. Het Parool publiceerde de video, waarop te zien is dat twee mannen op het ritme van harde muziek met hun gezicht tegen of tussen de billen van halfnaakte vrouwen stoten.

Het Amsterdams studentencorps is sinds maandag in opspraak vanwege seksistische speeches, waarbij vrouwen “niks en niks meer zijn dan hoeren” worden genoemd.

Halfnaakte vrouwen

Nu is er een video opgedoken van het lustrumfeest. Op de video zien we twee zittende mannen die hun gezicht tegen of tussen de billen van halfnaakte vrouwen stoten. Het hele scenario speelt zich af op een podium, ten overstaan van honderden mensen in het publiek, van waaruit de beelden worden opgenomen.

Tegenover Het Parool bevestigt rector Heleen Vos dat het gaat om een ingehuurde act. De vrouwen zijn gekleed in gescheurde panty en string en dragen geen bovenkleding. Of de mannen, een van hen eveneens met ontbloot bovenlijf, leden van A.S.C. zijn, is onbekend. De vereniging is om een reactie gevraagd, maar was nog niet bereikbaar.

De video van de halfnaakte vrouwen op het podium is bij Het Parool te bekijken.

Lees ook
Van dickpics tot grensoverschrijdend gedrag: waarom denkt de man overal recht op te hebben?

Seksistische speeches

De nieuwe video komt na een andere video die zondagavond is opgenomen tijdens een diner van het 34e lustrum van het corps. Daarin was te horen hoe een man een zaal vol mannelijke leden toesprak met onder meer de tekst dat vrouwen “niks en niks meer zijn dan hoeren”. Ook zouden die avond drie andere mannen vrouwonvriendelijke speeches hebben gegeven. Van de vier sprekers hebben drie hun functie bij het corps dinsdag neergelegd.

Na eerdere misstanden werkte de studentenvereniging afgelopen jaar aan een cultuuromslag. De vereniging meldde eerder al onderzoek te gaan doen naar de gebeurtenissen bij het diner en te bekijken of er aangifte gedaan moet worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Parool | Beeld: ANP

The post Schokkende videobeelden Amsterdams studentencorps: halfnaakte vrouwen stoten tegen mannenhoofden appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON