Categorieën
RSS feeds

Shrub wil je proberen: een cocktail met azijn (maar lékker!)

Een cocktail op basis van azijn, wij moesten ook even aan het idee wennen. Maar deze zomer is de shrub toch echt de trend op cocktailgebied!

Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. We horen je denken: azijn is toch hartstikke zuur? Klopt, maar voor deze cocktails gebruik je fruitazijn. Een soort cocktailsiroop, maar dan gezonder en natuurlijker.

Lees ook
Cocktail op een stokje: zo maak je Licor 43-ijs

Aloha Shrub

Zelf zo’n azijncocktail proberen? Maak de Aloha Shrub! Dit is een cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop en geeft je het ultieme vakantiegevoel. De Aloha Shrub werd ontwikkeld door de Nederlandse Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender.

Dit heb je nodig

45 ml wodka
45 ml kokoswater
10 ml triple sec
20 ml passievruchtazijn
5 ml ananassiroop
sinaasappelschil
ijsblokjes

Zo maak je het: meng alle ingrediënten behalve de sinaasappelschil in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer met de sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.

Cheers!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

The post Shrub wil je proberen: een cocktail met azijn (maar lékker!) appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON