Skywalk Willingen, een doorzichtige hangbrug van 700 meter: wie durft?

Het Duitse Sauerland was tientallen jaren vooral een plek waar je in de winter, op nog geen vier uur rijden van Utrecht, heerlijk kon skiën op pistes die tussen de 400 en 800 meter boven NAP liggen. Helaas voelt ook die regio de gevolgen van de klimaatverandering, waardoor de zekerheid op besneeuwde pistes elk jaar weer afneemt. Natuurlijk, ze hebben genoeg sneeuwkanonnen, maar de regio denkt al enkele jaren over de verdere toekomst. Daarom verschijnen er steeds meer parken en locaties voor zomeractiviteiten. Dat zagen wij ook al toen we twee jaar geleden met de Jeep Rubicon een roadtrip door het Sauerland maakten. Deze vakantieregio is meer en meer ook een plek waar je fantastisch kunt mountainbiken, hiken en survivallen. Sinds begin deze maand heeft Willingen, in het hart van die regio, er een bijzondere attractie bij: de Skywalk. Een stalen hangbrug die twee heuveltoppen net buiten het dorp, bij de Mühlenkopf skischans, met elkaar verbindt. Wij gingen er meteen maar eens even kijken en mochten, als eerste buitenlandse media, ook drone opnames maken.

Skywalk Willingen: voor daredevils…

Een wandeling over de Skywalk Willingen is niet voor mensen met een zwakke maag of hoogtevrees. De stalen hangbrug is maar liefst 665 meter lang en op het hoogste punt sta je 100 meter boven de grond. En die grond kun je niet alleen zien als je over de reling van de brug kijkt, want ook de vloer van de brug is ‘doorzichtig’. Een stalen rooster zogezegd.

De hangbrug is 665 meter lang. Naar de overkant lopen doe je, ook als het iets drukker is, in ongeveer 10 minuten. Als je een beetje doorloopt.

Scroll naar boven