Sneeuwzekerheid in maart: genieten in La Plagne

Ben je aan het eind van het wintersportseizoen toe aan een sneeuwzeker skigebied, dan is La Plagne in Frankrijk een uitstekende locatie om nog even te gaan nagenieten. Met de comfortabele Ski Thalys reis je in 8,5 uur met een rechtstreekse trein van Amsterdam Centraal naar Aime-La-Plagne. Bergtoppen tot ruim drieduizend meter hoog en 425 kilometer aan pistes maken van dit uitgestrekte gebied in de regio Savoie een ideaal decor voor zowel ervaren als beginnende skiërs en snowboarders.

Paradiski: Les Arcs & La Plagne

Samen met Les Arcs vormt La Plagne het gebied Paradiski in de Franse Alpen. Met de Vanoise Express, een gondel die en bestaat uit twee cabines met twee verdiepingen, reis in je in een paar minuten van het ene naar het andere gebied. Erg handig want daarmee mag het gebied zich tot één van de grootste skigebieden ter wereld.

La Plagne zelf bestaat overigens slechts uit elf dorpjes met in totaal zo’n 50.000 inwoners. Aan de namen van de plaatsjes in het gebied is duidelijk af te leiden dat ze in La Plagne liggen. Zo is er een La Plagne Soleil, Plagne Centre, Plagne Villages, Belle Plagne, wat ook daadwerkelijk ‘bèlle’ is, en een La Plagne Bellecote. Die laatste bestaat uit een groot aantal hoge appartementencomplexen uit de jaren ’60, waar overigens een gezellige sfeer hangt. Dat komt met name door de enorme verzamelplaats die dagelijks onderaan de piste ontstaat omdat zich hier verschillende grote liften bevinden.

Afdalen langs de chalets van Belle Plagne

Scroll naar boven