Take it slow: 5 activiteiten die je helpen om langzamer te leven in de herfst

Omdat de herfst zo mooi is, als je maar de tijd neemt om het te zien. Met deze activiteiten om langzamer te leven, beleef je het najaar bewust. 

Kijk hoe de bladeren vallen

Het enige wat je ervoor nodig hebt is een bankje. Ga naar je lokale park of een andere mooie plek onder de bomen, neem plaats en aanschouw de herfstshow. Zie hoe de bladeren vallen, focus op de wind op je gezicht en maak het nog leuker met een thee of koffie to go.

Maak nieuwe rituelen

En koppel ze aan de herfst. Dat kan een dagje appels plukken zijn, bijvoorbeeld. Of het uitsnijden van pompoenen. Misschien kun je een playlist maken vol herfstmuziek, of bak een appeltaart of perencake. Er zijn genoeg tradities en rituelen om uit te kiezen.

Leer een nieuwe hobby

Zoals breien, haken of borduren. Je hoofd wordt niet alleen rustig van de herhalende bewegingen die je maakt, de hobby’s zijn bij uitstek geschikt voor het najaar. Er gaat niets boven fröbelen op de bank terwijl de regen op het raam tikt.

Ga op reflectiewandeling

Dat is niets meer en niets minder dan wandelen zonder afleiding. Probeer er één keer per dag een halfuur voor uit te trekken en laat je gedachten tijdens het lopen de vrije loop. Geen telefoon, geen meldingen, geen muziek of podcasts. Door bewust te wandelen, creëer je niet alleen een pauzemoment voor jezelf, maar zie je ook meer van je omgeving.

Kook met ingrediënten uit het seizoen

Denk aan pompoen, appel, peer, kaneel, wortel, kastanjes en verschillende soorten kool. Nog leuker is om al die ingrediënten niet uit de supermarkt te halen, maar bij de lokale markt of een lokale boerderij.

Meer lezen

Herfstallergie? Zo kom je er vanaf. 
3 boeken voor een regenachtige dag in de herfst. 
Bente leeft langzaam: een bucketlist om de herfst meer te beleven. 

Tekst Bente van de Wouw  Bron Country Living  Fotografie Getty Images
Gepubliceerd op 9 november 2023

Scroll naar boven