Tandje trager: 5 kanalen op YouTube over slow living

Voor als je graag in een lagere versnelling leeft. Deze vijf kanalen op YouTube bieden inspiratie voor slow living. 

Slow living? Is dat niet leven op het platteland terwijl je appeltaarten bakt? Nee, niet helemaal. Langzaam leven heeft niet zozeer te maken met waar je precies woont en wat je doet, maar hoe je leeft. In een lager tempo, dus. Misschien heb je wat aan een van deze vijf kanalen.

@Anikajgreen

Anika Green plaatst veel video’s rondom intentioneel leven – leven met intentie, dus – en maakt content rondom minimalisme, maar dan realistisch. Dus niet ‘gooi nu meteen al je spullen weg want alleen dan kom je tot rust’ maar wel ‘wat zijn drie dingen die je vandaag nog weg kunt gooien voor een leger huis en hoofd’.

Bekijk haar YouTube-kanaal.

@Lagomholly

Balans vinden in een drukke wereld, daar draait het om voor Holly. Dat doet ze onder andere door simpel te leven, met minimalisme en introspectie. Zo plaatst ze video’s over wat het voor haar betekent om een ‘rijk’ leven te hebben, hoe ze tijd voor zichzelf neemt en hoe ze meer in het nu blijft.

Bekijk haar YouTube-kanaal. 

@AdrianaYRstudio

Van Adriana kun je vooral wekelijkse vlogs verwachten rondom langzaam leven. Ze geeft een inkijk in haar dagelijkse leven en deelt daarbij tips hoe je bewuster kunt leven in een lager tempo.

Bekijk haar YouTube-kanaal. 

@IamDaria

Poetry Of Slow Life, zo beschrijft ze haar account. Ze is niet alleen fotograaf en filmmaker, maar ook dagdromer. In een video deelt ze waarom ze verhuisde van Londen naar het Engelse platteland, maar je vindt ook video’s over klein geluk, herstellen van burn-out en de moeilijkheden van slow living.

Bekijk haar YouTube-kanaal. 

@Madisungray

Madisun maakt langzaam leven praktisch en realistisch. Zo deelt ze in een video haar tien tips om langzaam te leven met kleine veranderingen, en ze maakt ook veel filmpjes over opruimen en minimalisme.

Bekijk haar YouTube-kanaal. 

Meer lezen

Ook wij noemen dertien haalbare tips om te starten met langzaam leven.
Dit is wat langzaam leven je oplevert. 
Hoort drukte bij je leven? Zo kom je volgens experts toch tot rust. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Jonathan Borba/Unsplash.com
Gepubliceerd op 8 april 2024

Scroll naar boven