Televizier-Ring voor Oogappels: makers zien herkenbaarheid als reden voor succes

Na vijf goed bekeken seizoenen heeft het publiek de BNNVARA-serie Oogappels donderdag gekroond tot favoriete televisieprogramma. De dramaserie won de Gouden Televizier-Ring met 39 procent van de stemmen. De makers van Oogappels denken dat de “herkenbaarheid” van de verhalen de belangrijkste reden is van het succes.

De serie gaat over meerdere gezinnen waarin ouders worstelen met de opvoeding van hun puberkinderen. “Het is drama, het is humor, er is altijd wel iemand met wie je je kunt identificeren,” zei actrice Eva Van der Gucht tegen het ANP. “Je bekijkt alle problemen vanuit alle generaties. Ik denk dat dat wel de kracht is.” Ook regisseur Will Koopman noemt de herkenbaarheid als belangrijke factor voor de populariteit. “Ik heb ook een hele vervelende puber, maar gelukkig zijn er meer mensen die een vervelende puber hebben.”

Zesde seizoen

Door het succes is het niet zo vreemd dat volgende week de opnames van het zesde seizoen beginnen. Hoe lang de serie nog doorgaat, weten Koopman en Van der Gucht niet. “In ieder geval nog één seizoen,” grapte de actrice. “Dat weet ik niet, dat zijn altijd beslissingen waar ik niet over ga”, zei Koopman.

Dit artikel verscheen eerder op Veronicasuperguide.nl

Meer lezen

Twee nieuwe seizoenen van Oogappels op komst.
Oogappels-actrice Malou Gorter: “Ik ben een teamspeler, een family girl.”
Meer series.

Tekst Willemijn Gigase  Fotografie NL Beeld/Patrick van Emst via Veronica Superguide
Gepubliceed op 17 oktober 2023

Scroll naar boven