Terug in de tijd: 7 nostalgische series op Netflix

Je Netflix-kijklijst staat waarschijnlijk vol met topseries die je nog steeds moet zien. Maar hoe goed al die nieuwe Netflix Originals ook zijn, soms is het veel leuker om een serie van vroeger te kijken. Recensent Ruben Praster heeft een selectie gemaakt van zeven nostalgische series op Netflix.

Seinfeld

Netflix tastte flink in de buidel voor Seinfeld en betaalde maar liefst 500 miljoen dollar voor de uitzendrechten van de iconische comedyserie. Dat lijkt misschien extreem, maar de serie over komiek Jerry Seinfeld en zijn eigenzinnige vrienden is nog steeds een hit. Want het gekibbel van de vriendengroep over alledaagse irritaties blijft leuk en is stiekem ook erg herkenbaar.

Gossip Girl

De fans weten natuurlijk al lang welke roddeltante zich verschuilt onder het pseudoniem Gossip Girl, maar dat weerhoudt hen er niet van om de dramaserie gewoon nóg een keer te kijken. De turbulente levens van rijke jongeren uit New York blijven verslavend om te volgen – iedere keer wanneer de serie op het punt staat te verdwijnen van Netflix komen de fans in opstand.

Gilmore Girls

Alleenstaande moeder Lorelai Gilmore (Lauren Graham) woont met haar slimme dochter Rory (Alexis Biedel) in het pittoreske stadje Stars Hollow, waar ze voornamelijk koffiedrinken en hypersnelle gesprekken voeren. Meer hoeft er ook niet te gebeuren, want de sfeervolle serie is perfect om bij te relaxen met een kopje thee en dikke deken.

Avatar: The Last Airbender

Dit was dé animatieserie waar het hele schoolplein het over had. De jonge luchtmeester Aang moet alle vier de elementen onder de knie krijgen om de Avatar te kunnen worden, maar daar is de wildebras veel te onvolwassen voor. Tijdens een epische reis met zijn nieuwe vrienden leert de jongen veel over zichzelf.

Powerpuff Girls

Professor Utomium doet een poging om de perfecte meisjes te creëren – door sugar, spice en everything nice te combineren – maar wanneer er een chemisch goedje in de pan valt, maakt hij drie kleine superheldinnen. De meiden nemen het op tegen de gekste schurken in de schattige animatieserie die vol zit met slimme verwijzingen naar films en popcultuur.

Heartbreak High

Heartbreak High was tienerdrama van het hoogste niveau. De Australische serie volgt het wel en wee van de scholieren en leraren van middelbare school Hartley High. Dat gaat er soms erg pittig aan toe en omdat de verhalen zo serieus en volwassen waren, stak Heartbreak High met kop en schouders uit boven alle andere tienerseries.

Spongebob Squarepants

SpongeBob Squarepants is een icoon – een hele generatie groeide op met de gele spons die woont in een ananas diep in de zee. Het verhaal is te absurd voor woorden, maar dat maakt de humor juist tijdloos. Het maakt ook niet uit of je nou jong of oud bent, iedereen ligt dubbel om SpongeBob en zijn vrienden, die nóg vreemder zijn.

Dit artikel verscheen eerder op Veronicasuperguide.nl

Meer lezen

Netflix-tip: de Franse serie Détox (over 30 dagen zonder internet en schermpjes).
Netflix-tip: Maestro in blue, dé serie voor Griekenland-lovers.
Netflix-tip: de serie Beef (over maatschappelijke druk, tekortschieten en gemiste kansen).

Tekst Ruben Praster  Fotografie Netflix
Gepubliceerd op 20 oktober 2023

Scroll naar boven