Categorieën
RSS feeds

Tijd voor meer Nederlandse hitjes in je muzieklijst: Nederlandstalige muziek is goed voor je hersenen

Nederlandstalige muziek: you love it or you hate it. Hou je van lekkere Nederlandstalige meezingers, dan is er goed nieuws. Nederlandse hitjes zijn namelijk hartstikke goed voor je hersenen, aldus neuropsycholoog Erik Scherder.

Het luisteren van Nederlandse hitjes heeft een positief effect op je brein. Mits Nederlands je moedertaal is. Neuropsycholoog Erik Scherder vertelt aan Hart van Nederland hoe dat zit.

Nederlandstalige hitjes voor je hersenen

Muziek die wordt gezongen in de taal die we het beste kennen, je moedertaal dus, is muziek waarbij je onbewust heel goed let op de teksten. En dat heeft een positief effect op je hersenen.

“Doordat het gaat om je moedertaal, kun je de kleinste nuances in je opnemen. Hersengebieden die een rol spelen bij emotie, die gaan echt uit hun dak als je naar muziek luistert die je raakt”, legt Scherder uit.

Dit geldt dus voor alle liedjes die je raken, maar het effect is nóg sterker als het liedjes zijn in je eigen taal. Vaker Nederlandse hitjes luisteren is dus de boodschap. Wat vaker 100% NL aanzetten op de radio?

Onze favoriete Nederlandse nummers

Nog inspiratie nodig voor mooie Nederlandstalige nummers? Dit zijn de favorieten van de Flair redactie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images

The post Tijd voor meer Nederlandse hitjes in je muzieklijst: Nederlandstalige muziek is goed voor je hersenen appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON