Tips voor een geslaagd verblijf in de Vogezen

De Franse streek Vogezen (les Vosges) ligt op amper 600 kilometer rijden van Nederland en is daardoor een populaire bestemming geworden voor een korte vakantie. En ook voor veel kampeerders, het is namelijk een streek die geliefd is bij wandelaars en fietsers die graag de uitdaging aangaan met de vele ‘ballons’ in het gebied. Het is bij uitstek daarbij geschikt voor een actieve vakantie.

De groene bergen met z’n schitterende vergezichten, de vele bergmeren en de uitgestrekte bossen zorgen ervoor dat je snel de drukte om je heen doet vergeten. De Vogezen is ook de streek met een heerlijke keuken. De witte wijnen uit de Elzas die er worden geschonken zijn al even populair. Genoeg reden voor een bezoek aan dit mooie departement in Frankrijk: dit zijn de leukste tips om te doen en zien in de Vogezen!

▸ Tip: via TUI kun je voordelige vakanties naar de Vogezen boeken!

Over de Vogezen in Frankrijk

De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in Frankrijk. Je vindt ze in het noordoosten tegen de grens met Zwitserland aan. De Vogezen in Frankrijk zijn voor Nederlanders een relatief goed bereikbaar gebergte. Zeker voor wie in Frankrijk de bergen in wil is dit het dichtst bijzijnde berggebied. In de zomer kun je er prachtig wandelen en fietsen en in de winter kan er zelfs geskied worden. De Vogezen worden in drieën verdeeld: de Grote Vogezen, de Centrale Vogezen en de Lagere Vogezen. Het is een prachtige vakantieregio vol bijzondere uitzichten, gezellige dorpen en leuke dingen om te doen!

▸ Hoteltip: Guest House Le Prieuré in Aydoilles is heel bijzonder om te verblijven, echt een aanrader!

Thann, goed gelegen vertrekpunt voor iedereen die de Vogezen wil gaan verkennen

Scroll naar boven