Categorieën
RSS feeds

Transardennaise op de fiets: prachtige route door de Ardennen

De Transardennaise is een legendarische route die door de Belgische Ardennen loopt. Het is dé klassieke wandeling langs de mooiste plekken van de Ardennen, van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon, een route van 164 kilometer. Te voet is dat prachtig om te doen, maar de Transardennaise is zeker ook de perfecte route om op de fiets te doen! In drie of vier etappes ontdek je de mooiste wegen, bossen en uitzichten in de Ardennen.

Fietsen in de Ardennen

Fietsen en de Ardennen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere cyclist, amateurwielrenner of gewoon liefhebber is weleens gaan koersen in de Ardennen – voor de goede orde: de Waalse Ardennen. Vooral de regio tussen La Roche en Luik is een van de populairste bestemmingen, al liggen zeker ook ten zuiden van La Roche richting de Franse grens prachtige routes te wachten.

In de Ardennen zag je lange tijd alleen mannen en vrouwen die het liefst op het buitenblad de Côte de Wanne op willen vliegen. Tegenwoordig wordt er zeker zo vaak gefietst op stoere mountainbikes met brede stangen. Dat laatste is niet zomaar, want in de meeste gevallen – vooral op verharde wegen – zie je steeds meer e-bikes. Een gewone MTB (of ATB) zie je minder, en al helemaal niet meer in de fietsverhuur. Ook de tourfietsen zijn hier nagenoeg vervangen door e-bIkes.

En dat e-bike toerisme neemt snel toe. De moderne fietsen met trapondersteuning hebben een nieuwe doelgroep gevonden die maar wat graag naar de Ardennen komt. En dat is voor het toerisme in Wallonië een geweldige impuls!

Vertrekplaats van de Transardennaise: La Roche-en-Ardenne

BRON