Travis fietst met zijn kat door Londen en vrolijkt duizenden mensen op

Samen met zijn Noorse boskat Sigrid (die doof is) fietst Travis Nelson door de straten en parken van Londen. Een wat gek gezicht, maar vrolijk word je er wel van. Dat vinden de 800.000 volgers van Travis op TikTok ook.

 In honderden video’s is te zien hoe Travis samen met Sigrid de hoofdstad verkent. Veel gebeurt er niet. Je ziet de kat in haar mandje zitten. Af en toe blaast ze naar een hond of haalt ze uit naar een vlinder. Tussendoor krijgt ze snacks en bovenal zie je haar genieten van het uitzicht en de wind in haar vacht.

Hoewel het simpele filmpjes zijn, kijken er toch duizenden mensen naar. Waarschijnlijk júíst omdat er niet zoveel gebeurt. In een wereld die snel verandert, geeft kijken naar een kat op een fiets toch een bepaalde, eenvoudige vreugde.

Een verrassende wending

Het was nooit de bedoeling van Travis om een internetsensatie te worden. Toen hij samen met zijn vrouw voor een nieuwe baan vanuit Californië naar Londen verhuisde, sloeg corona toe. Travis verloor zijn baan en zat twee jaar ‘gevangen’ in een voor hem onbekende stad.

Om zichzelf bezig te houden, kocht hij een fiets om zijn woonomgeving te verkennen. Later kwam daar een verrassende metgezel bij: Sigrid. Over hun gezamenlijke avonturen schreef Travis een boek. De Nederlandse vertaling verschijnt op 17 oktober bij HarperCollins.

Meer lezen

Onderzoek: een hond aaien vermindert stress.
Dit is het effect van praten tegen je kat.
Leestip van Marije: een wereld groter dan jezelf.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie @skintension
Gepubliceerd op 14 september 2023

Scroll naar boven