Trend: een nieuwsbrief voor je vrienden

Ben jij al aan het letterloopen? Met dit concept maak je samen met vrienden of familie een eigen nieuwsbrief. Een handige manier om elkaar op de hoogte te houden.

Het kan er weleens bij inschieten op drukke dagen: je familie of vrienden bellen om bij te praten. Gelukkig is daar Letterloop. Dit platform maakt een persoonlijke nieuwsbrief van gegevens die jij aanlevert op een moment dat het jou uitkomt.

Hoe werkt het precies?

Zodra je je op de website aanmeldt, stuur je een uitnodiging naar iedereen die in jouw loop mag. Als het enthousiasme wederzijds is, kunnen zij zich ook aanmelden. Dan is het tijd om je nieuwsbrief te gaan vullen: iedereen stuurt vragen in. Dit kunnen zelfbedachte vragen zijn, maar Letterloop heeft ook standaardvragen waaruit je kunt kiezen, in categorieën als liefde of carrière. Daarna is het tijd om de vragen te beantwoorden. Heeft iedereen dat gedaan? Dan maakt Letterloop er een persoonlijke nieuwsbrief van. Dit is hoe dat eruitziet.

You’ve got mail

Heb je wat inspiratie nodig voor je eerste nieuwsbrief? Dit zijn een aantal vragen die je kunt stellen:

Wat doe jij om te ontspannen?
Wat kunnen we aankomende tijd samen doen?
Wat deed je de afgelopen tijd glunderen? En waar baalde je van?
Waar ben je op dit moment trots op?
Wat was een interessant gesprek dat je onlangs voerde?
Ben je iets nieuws aan het leren?

Daarnaast bevat iedere nieuwsbrief een foto, iets positiefs wat je wil delen en iets wat je bezighoudt. Ook is er ruimte gereserveerd om tips te delen. Zoals je favoriete film, een lekker recept dat je probeerde of je lievelingsnummer van de afgelopen tijd.

Bijpraten

Hoe vaak je de nieuwsbrief krijgt, kun je onderling afspreken. Letterloop geeft de optie om de nieuwsbrief wekelijks, per twee weken, maandelijks of iedere drie maanden te versturen. En dit kun je altijd nog aanpassen. De eerste twee nieuwsbrieven zijn gratis, daarna kost het ongeveer vijf euro per maand. Voortaan ben jij helemaal up-to-date.

Meer lezen

Een ode aan de nieuwsbrief.
Deze nieuwsbrief wil je lezen: Op ne zondag – elke dag zondag.
Schrijf je hier in voor de Flow Nieuwsbrief.

Tekst Nadie van Moorselaar  Illustratie Bett Norris
Gepubliceerd op 10 november 2023

Scroll naar boven