Twee nieuwe seizoenen van Oogappels op komst

Fans moeten nog even geduld hebben, maar binnenkort is eindelijk het vijfde seizoen van Oogappels te zien. En goed nieuws: actrice Bracha van Doesburgh verklapt nu in VARAgids dat het zesde seizoen ook al op de agenda staat.

Oogappels is met alle herkenbare en heerlijke puberdrama een ware kijkcijferhit. En gelukkig lijkt daar in het vijfde seizoen geen verandering in te komen. Niet alleen de kijkers, maar ook de cast kan er geen genoeg van krijgen.

Nog niet uitgekeken

In gesprek met de VARAgids verklapt Bracha van Doesburgh (Fabie in de serie) dat ze nog lang niet is uitgekeken op haar personage. “We willen allemaal dat het nog even doorgaat”, vertelt ze. Bijzonder, want bij andere series is ze er na een paar seizoenen wel klaar mee, zo legt ze uit. Maar met deze serie is dat niet het geval. “Wat ook fijn is aan Oogappels is dat we met een ensemble-cast zijn, met die meerdere gezinnen. Daardoor zijn de opnames overzichtelijk.”

Universeel

Hoe komt het toch dat de serie zo populair is? Bracha denkt het wel te weten. “Mensen herkennen zich erin. Oogappels ademt een soort universele menselijkheid; het gaat over het leven met al zijn mooie, maar tevens ingewikkelde dingen die iedereen wel meemaakt. Je bent niet alleen.”

Maar eerst dus nog even het vijfde seizoen. Wat kunnen we verwachten? In het laatste seizoen was er weer genoeg drama tussen de pubers en hun ouders. Mees (Maas Bronkhuyzen) is vertrokken naar zijn vader in Noorwegen, Nina (Aiko Beemsterboer) pakt haar koffers om terug te keren naar haar moeder en Merel (Malou Gorter) heeft zich na een dappere poging om van de drank af te blijven, weer laten gaan tijdens de buurtborrel.

Oogappels is vanaf woensdag 13 september weer te zien.

Dit artikel verscheen eerder op Veronicasuperguide.nl

Meer lezen

Hoe gaat het nu met Evert en Maud uit Boer zoekt vrouw?
Netflix-tip van de redactie: de serie Beef.
Waarom slow tv-programma’s goed scoren.

Tekst Merel van Baal  Fotografie Mark de Blok via Veronica Superguide
Gepubliceerd 0p 13 september

Scroll naar boven