Van God Los: Lale Gül komt met podcast over geloofsverlaters

Lale Gül (24), schrijfster en columnist, en Ronit Palache (38), journalist/auteur, starten 20 oktober met een podcast over geloofsverlaters in Nederland. In de podcastserie Van God Los gaan zij samen in gesprek met mensen die zich letterlijk ‘los van god’ voelen. Een – vaak onzichtbare – strijd achter Nederlandse voordeuren.

Hel of hemel

Hoe is het om als kind naar bed te gaan met het idee dat God al heeft bepaald of jij naar de hel of hemel gaat? Hoe voelt het om door mensen die je dierbaar zijn als afvallige te worden bestempeld? Dit zijn vragen die de twee dames aankaarten in de podcastserie. Een open en eerlijk gesprek waarin de gasten (soms anoniem) hun verhaal kunnen delen met de rest van Nederland.

Geloofsverlaters en experts spreken in vijf afleveringen over onderwerpen als opgroeien met een religie, afscheid nemen van familie en dierbaren en het opbouwen van een nieuw leven en identiteit in een wereld die zo anders is dan die waar je in opgroeide.

Over de makers 

Lale Gül studeert Nederlands aan de VU en ging tot haar zeventiende naar de Koranschool bij haar in de buurt. Ze bracht haar eerste (bestseller) boek Ik ga leven uit in 2021, toen zij nog maar 23 jaar oud was. In haar autobiografische debuutroman betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij onder andere het Parool.

Haar ‘podcast partner’ Ronit Palache is journalist, auteur en interviewer. Onlangs verscheen er van haar ook een boek genaamd: Elk boek is een gevaar, een bloemlezing van het werk van schrijver en criminoloog Andreas Burnier. Momenteel werkt zij aan de UvA aan een proefschrift over geloofsverlaters in Nederland.

Lees ook
Jan Versteegh schrijft boek over het vaderschap

Podcastserie

Van God Los is te beluisteren vanaf 20 oktober en is ontwikkeld door VBK Audiolab, Kosmos Uitgevers en Audiohuis.

De audiotrailer is nu te beluisteren op verschillende podcast platforms. Volg de podcast en blijf automatisch op de hoogte van nieuwe afleveringen. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Kosmos uitgevers | Beeld: Brunopress

The post Van God Los: Lale Gül komt met podcast over geloofsverlaters appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven