Vaux-en-Beaujolais is het leukste plaatsje in de Beaujolais

Tijdens onze roadtrips – we maken er zoveel dat ze zelfs in boekvorm zijn verschenen – ontdekken we veel bijzondere plekken. Soms zijn deze juist de reden van het maken van de roadtrip, maar net zo vaak gebeurt het dat je onderweg wordt verrast. En dat laatste gebeurde afgelopen zomer maar weer eens in de Beaujolais in Frankrijk. Halverwege de route stond een lunch gepland in het plaatsje Vaux-en-Beaujolais, waar het heerlijk is om even te chillen in het Franse landschap onder het genot van een glas Beaujolais. Maar achteraf bleek dat niet de belangrijkste reden waarom dit zo’n leuk plekje is. Want vanaf het terras valt m’n oog op een aantal stripfiguren die door de straten rennen. Een verhaal met drie hoofdrolspelers.

Vaux-en-Beaujolais: een bestemming voor wijnliefhebbers

Het plaatsje Vaux-en-Beaujolais ligt in het oostelijke deel van Frankrijk en de zoals de naam al doet vermoeden, in de regio van de Beaujolais wijnen. Het is een van de vele pittoreske dorpjes in dit prachtige wijngebied gelegen in een heuvelachtig landschap dat voornamelijk bedekt is met wijngaarden. Deze regio staat vooral bekend om deze authentieke dorpjes vaak verborgen in het landschap.

Het is dus vooral een bestemming voor wijnliefhebbers die geïnteresseerd zijn het proeven van de lokale wijnen en die wat meer te weten willen komen over de traditionele methoden die gebruikt worden voor het maken van wijn. Een alleszins aantrekkelijke bestemming met ook nog eens wat leuk plekje om te eten en een beetje te relaxen.

Lunchen bij Echanson in Vaux en Beaujolais

Scroll naar boven