Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Zin in een weekendje weg in Nederland? Er zijn in Nederland zoveel leuke en bijzondere plekken te vinden die zich perfect lenen voor een (lang) weekend weg. Leuke steden, mooie natuurgebieden en wat dacht je van de Nederlandse kust? Niets is fijner dan er even lekker een paar dagen tussenuit gaan. Naar een hotel, bungalowpark of camping. Tijdens zo’n mini-vakantie kom je tot rust en krijg je nieuwe energie. De leukste inspiratie voor een weekendje weg in Nederland hebben wij voor je op een rij gezet: vijf toffe ideeën voor een korte vakantie of nachtje weg in eigen land. Maak een keuze en ga er ook even lekker tussenuit in Nederland!

1. Neem de boot naar Texel

Texel is het leukste eiland in de Waddenzee. Zodra je de boot naar Texel opstapt kom je in een ontspannen vakantiemodus. Het is een hele goede plek om tot rust te komen, maar ook als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een actief weekendje weg dan is Texel zeer geschikt. Dit veelzijdige eiland kan op allerlei manieren ontdekt worden. Omdat Texel redelijk compact is, is fietsen een leuke manier om het eiland te verkennen. Fietsen kun je op een hoop plaatsen op het eiland huren. Wanneer je verblijft in Den Burg dan zit je centraal op het eiland en is eigenlijk alles wel dichtbij. En wist je dat je Texel waanzinnig mooie stranden heeft? Stranden op Texel hebben geen namen maar paalnummers: super handig. Bij Paal 21, 28 en 31 vind je de mooiste stranden.

▸ Doen op Texel

Beklim uitkijktoren Fonteinsnol in een prachtig dennenbos vlakbij Den Burg.
Maak een lange wandeling door natuurgebied de Slufter.
Beklim de vuurtoren en kijk op 47 meter hoogte uit over de Waddenzee.
Zeehonden spotten en een Texels biertje (Skuumkoppe) proeven mag je natuurlijk ook niet missen.

▸ Overnachten op Texel

Boek een weekendje weg via Texel.net, daar vind je een overzicht van hotels, vakantiehuizen en campings.
Hotel Bij Jef in Den Hoorn is echt een aanrader (mét toprestaurant). En ook Boutique Hotel Texel in de Cocksdorp is een topplek om te verblijven.
Liever een vakantiepark Kijk dan eens bij een van de drie Landal vakantieparken op het eiland.

Neem de boot naar Texel

Scroll naar boven