Categorieën
RSS feeds

Vijf pittoreske dorpjes aan de Costa Brava

De Spaanse Costa Brava is een zeer geliefde vakantiebestemming. Het is er in de zomer altijd super mooi weer, je vindt er prachtige stranden en deze kust barst van de mooie, pittoreske dorpjes. Veel leuker gaat het in Spanje niet worden! Ga je op vakantie naar de Costa Brava en ben je op zoek naar leuke, mooie en pittoreske dorpjes voor een dagje uit, dan zijn dit de leukste plekken om naartoe te gaan!

Ontdek de Spaanse Costa Brava

De Costa Brava is de complete kuststrook van Catalonië die begint bij de Franse grens en die eindigt bij Blanes. Het is een deel van Spanje dat drijft op toerisme en dat is niet zo gek. Je hebt hier werkelijk alles wat je nodig hebt om een zonvakantie te vieren. Natuurlijk zijn er ook een aantal iets té toeristische plekken te vinden, maar zolang je die links laat liggen komt het helemaal goed aan de Costa Brava. Een huis huren aan de Costa Brava aan de kust is dus een heel goed idee. Dit zijn de plekken waar je naartoe moet! Niet geheel onontdekt, maar toch wil je ze niet missen!

Tip: houd er rekening mee dat in Spanje siësta wordt gehouden in verband met de warmte. Mocht je deze stadjes gaan bezoeken, ga dan pas rond 16.30/17.00 uur, daarvoor zijn winkels en restaurants gesloten – en is het ook te warm.

1. Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell – niet te verwarren met Calella – is een van de mooiste dorpjes van Spanje. Het wordt vaak ook simpelweg Palafrugell genoemd. Palafrugell is een plaatje om te zien, met smalle straten en witte huisjes. Een heerlijk pittoresk dorpje om einde van de middag naartoe te gaan.

Er zijn in Calella de Palafrugell een paar kleine baaien met zandstranden waar je in zomer lekker kunt zonnen en zwemmen. De boulevard met terrasjes is vlakbij. Langs de kust loopt overigens ook een heel mooi wandelpad, voor wie niet stil kan zitten!

BRON