Vijf toffe tips om West-Zweden te ontdekken

In het zuidwesten van Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden en plateaubergen wordt afgewisseld met oerbossen en heldere meren. Met water zó helder, dat je het kunt drinken. Welkom in West-Zweden, of Västsverige zoals de Zweden zelf zeggen. Eén van de dingen die West-Zweden zo uniek maakt is de verscheidenheid aan landschappen. Het is een plek waar je hart spontaan sneller van gaat kloppen.

West-Zweden is verdeeld in vier subregio’s: Göteborg, Dalsland, Bohuslän en Västergötland. Het is de perfecte vakantiebestemming om rond te reizen en al deze regio’s zelf te ontdekken. West-Zweden gaat je verrassen, niet alleen met spectaculaire landschappen, maar zeker ook op culinair gebied!

Duurzaamheid voorop in West-Zweden

Duurzaamheid is een van de thema’s waar West-Zweden in voorop loopt. En dat doet men hier in de breedste zin van het woord: op economisch, ecologisch én sociaal vlak.

Daarvoor is het Stepping up Sustainability-programma opgezet, een initiatief dat moet leiden tot duurzaam toerisme in West-Zweden. Aangesloten zijn publieke en private partijen die samen werken aan een duurzame maatschappij. Daarbij houden zij rekening met de volgende punten:

Reizen door West-Zweden moet zo min mogelijk impact hebben op het milieu
Meer bezoekers wanneer en waar plaatsen niet vol zijn
Toerisme moet meerwaarde hebben voor bezoekers én locals
Dit moet leiden tot meer werkgelegenheid voor fulltimers in West-Zweden

Heb jij zin in een vakantie in Zweden? Reis dan naar West-Zweden en zet deze toffe activiteiten op je to do-list!

Scroll naar boven