Categorieën
RSS feeds

Virologen voorspellen nieuwe coronagolf met dít als meest voorkomende symptoom

Nee hè! We hoopten er zo vanaf te zijn. Toch voorspellen virologen een nieuwe coronagolf en wel dit najaar. De coronabesmettingen stijgen weer sinds begin oktober. Ook het testen is terug van weggeweest. Eén symptoom lijkt het vaakst voor te komen bij deze nieuwe golf.

Voornaamste symptoom

In het begin van de coronacrisis verloren we massaal onze reuk en/of smaak. Later kwam de Omikronvariant die gekenmerkt werd door vervelende keelpijn. Ook nu lijkt keelpijn het voornaamste symptoom te zijn.

Dr. Tim Spector vertelt erover aan The Independent. Hij benoemt dat tweederde van de besmette mensen momenteel last heeft van keelpijn. Naast dat dit symptoom het vaakst voorkomt, is dit ook het eerste waar men last van krijgt en waardoor mensen dus merken dat ze besmet zijn.

Lees ook
Aantal jonge eetstoornispatiënten is flink toegenomen sinds corona

Blijf testen

Ook bij een snotneus, hoofdpijn of een droge hoest blijft het volgens Spector belangrijk om te testen. Dit blijven namelijk, naast keelpijn, de meest voorkomende symptomen. Geur- of smaakverlies komen (gelukkig!) minder vaak voor. Het advies blijft om bij elke klacht simpelweg te testen om te ontdekken of je corona hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images

The post Virologen voorspellen nieuwe coronagolf met dít als meest voorkomende symptoom appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON