Categorieën
RSS feeds

Waanzinnige roadtrip langs de 10 mooiste plekken in het Zwarte Woud

Als er één roadtrip is die je in Duitsland gemaakt móét hebben, dan is het wel deze onvergetelijke route door het Zwarte Woud. Het is de mooiste roadtrip van Duitsland, over de legendarische Schwarzwaldhochstrasse. Het Zwarte Woud is sprookjesachtig mooi, met eeuwenoude bossen, idyllische bergmeren, beeldschone dorpen en watervallen die een korte hike meer dan waard zijn. Deze roadtrip neemt je mee langs de tien mooiste plekken in het Zwarte Woud. Stap in en laat je compleet verrassen door een van de mooiste regio’s van Duitsland!

Roadtrip door het Zwarte Woud via de Schwarzwaldhochstraße

De Schwarzwaldhochstrasse (B500) is de oudste en beroemdste panoramaweg van het Zwarte Woud. Het is niet eens zo heel ver rijden vanaf de Nederlandse grens. Het is een prachtige weg door een adembenemend natuurgebied. Om de route nog wat aantrekkelijker te maken hebben we aantal extra stops toegevoegd (korte ommetjes) die het rijden van de deze route alleen maar nog leuker maken.

Wij maakten deze roadtrip door het Zwarte Woud met een elektrische auto. Vakantie met een elektrische auto is populair want steeds meer auto’s hebben een stekker. Tijdens deze route hebben we voor EV-rijders tevens gezocht naar slimme laadplekken.

Voor onze roadtrip door de Eifel hebben we samen met Opel gekozen om deze te rijden met een volledig elektrische Mokka-e. Voor deze roadtrip door het Zwarte Woud hebben we gekozen voor de nieuwe Opel Grandland, een plugin Hybrid met een range van ruim 60 kilometer volledig elektrisch. Onderweg hebben we verder gekeken naar waar laadpunten aanwezig zijn. Het advies is – als je volledig elektrisch rijdt – altijd met een volle accu aan deze route te beginnen. Laden kan wel degelijk langs de route maar het aantal laadplekken blijft beperkt.

De route, waarvan de Schwarzwaldhochstraße deel uitmaakt, is overigens ook een aanrader voor bezitters van een camper. Dat geldt ook voor motorrijders, dat hoeven we waarschijnlijk niets eens uit te leggen, want de route is met zijn vele prachtige bochten ook voor hen een feestje.

De route kun je hier bekijken in Google Maps.

Deze route is 336 kilometer lang – dat is exclusief de reis van en naar Duitsland. We starten bij een bijzondere wijnboer die naast wijn en likeur ook Gin en Whisky weet te bottelen, waarna we doorrijden naar Freiburg. Een van de leukste steden van Duitsland en de perfecte plek om te overnachten. Daarna nemen we je mee langs tien locaties die meer dan de moeite waard zijn om te stoppen. Geniet mee op deze geweldige roadtrip door het Zwarte Woud!

De perfecte route voor een roadtrip door het Zwarte Woud – 336 km en 10 stops

BRON